ZAGREB Održano Otvoreno međunarodno prvenstvo u alpskom skijanju na Sljemenu

Nakon Snježne kraljice, na Sljemenu se 13. i 14. siječnja 2020. održalo dvodnevno Otvoreno međunarodno prvenstvo u alpskom skijanju FIS ZAGREB OPEN 2020. u organizaciji Zagrebačkog skijaškog saveza

 

Kako je objavljeno na www.zagreb.hr, po završetku oba dana ovog tradicionalnog natjecanja, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je medalje najboljim skijašicama i skijašima u disciplini slalom. Čestitavši pobjednicima Otvorenog prvenstva, istaknuo je značaj ovog natjecanja u promociji Zagreba te dodao kako će cijela priča biti zaokružena na Dan Grada, kad će službeno biti otvorena Sljemenska žičara.

- Svi ćemo se lakše penjati na Sljeme. Neće biti gužve automobilima jer će samo specijalna vozila moći na Sljeme, a svi ostali će s ponosom koristiti najljepšu i najmoderniju žičaru u Europi - rekao je gradonačelnik Bandić.

Inače, natjecalo se ukupno 68 skijaša i 17 skijašica iz 13 zemalja. U ponedjeljak, 13. siječnja, u ženskoj konkurenciji najbolja je bila Ida Štimac iz Hrvatske, a u muškoj konkurenciji Marko Šljivić iz Bosne i Hercegovine. Kiara Derks iz Nizozemske te Tijan Marovt iz Slovenije slavili su u utorak, 14. siječnja.

Dodajmo i da je ovog ponedjeljka u njemačkom Dresdenu na Svjetskom kupu u paranordijskom skijanju nastupila hrvatska reprezentacija. U kategoriji sjedečih nordijaca u sprintu nadmetali su se paraolimpijac Josip Zima, Kristijan Sklepić i Suzana Mavrin. U konkurenciji 25 nordijaca iz 17 zemalja Josip Zima zauzeo je 23. mjesto, dok Kristijan nije uspio završiti utrku. U istoj kategoriji i disciplini u konkurenciji 13 nordijki, Suzana Mavrinostala je ostala bez plasmana.

Paraolimpijac Antun Bošnjaković u kategoriji stojećih nordijaca u disciplini sprinta zauzeo je 21. mjesto.

Hrvatska reprezentacija nakon Dresdena odlazi na novo natjecanje koje će se održati u Altenbergu.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti