UDRUGA SRCE ZELINA Prva edukacija za osobe s invaliditetom u okviru projekta 'Aktiviraj se, razvijaj se'

Riječ je o prvom ciklusu radionica u okviru projekta čiji je cilj osnaživanje osoba iz marginaliziranih skupina za tržište rada

 

Deset osoba s invaliditetom sudjelovalo je prošlog tjedna u gradskoj vijećnici u Svetom Ivanu Zelini na radionici pod nazivom 'Timski rad' koja je održana u okviru projekta Udruge Srce 'Aktiviraj se, razvijaj se'.

Riječ je o prvom ciklusu radionica u okviru projekta čiji je cilj osnaživanje osoba iz marginaliziranih skupina za tržište rada. Radionice je vodio Darko Kobetić, ravnatelj Centra znanja PROFECTUS, a sudionici su imali priliku osvijestiti svoja znanja i sposobnosti, učiti o komunikaciji i timskom radu, a najvažnije od svega, uspješno su odradili timski zadatak. Uz to, polaznici su u ova dva dana edukacija dobili savjete kako postupiti u određenim situacijama, kako se nositi s izazovima koji su pred njima te kako iskoristiti svoje sposobnosti. Za sve sudionike osigurano je 10 prijenosnih računala, prijevoz, ručak i osvježenje.

Ovo je peti projekt Udruge Srce sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, kojim se kroz projektne aktivnosti želi doprinijeti jačanju kompetencija, samopouzdanja i samopoštovanja osoba s invaliditetom, kao i osvijestiti potencijalne poslodavce o njihovim kvalitetama i sposobnostima. Polaznici će kroz projektne aktivnosti osnažiti i razviti meke vještine, bit će pravovremeno obaviješteni o otvorenim radnim mjestima te osnaženi za konkuriranje za željeno zaposlenje.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti