GOODBYE 2019 U Novigradu uručene donacije prikupljene u okviru dobrtvorne manifestacije

Mladoj Novigrađanki Brankici Kostić, koja boluje od mišićne distrofije, dodijeljeno je 44.000 kuna za uređenje staze, rampe za invalidska kolica i električni priključak za invalidska kolica

 

U novigradskom Domu za starije osobe predane su donacije prikupljenih sredstava u okviru manifestacije 'Goodbye 2019', kojom je u Novigradu, ispred sportske dvorane, zadnjeg dana prosinca ispraćena stara godina. Uručenju donacija prisustvovali su predstavnici udruga i institucija koje su sudjelovale u organizaciji manifestacije Goodbye 2019, odnosno u humanitarnoj akciji koja je tom prigodom provedena.

Mladoj Novigrađanki Brankici Kostić, koja boluje od mišićne distrofije, dodijeljeno je 44.000 kuna za uređenje staze, rampe za invalidska kolica i električni priključak za invalidska kolica.

Gimnastičkom klubu 'Novigrad' - Club ginnastico 'Cittanova', predano je 10.000 kuna za novu sportsku opremu.

Vrijedne donacije prikupljene su zahvaljujući velikom angažmanu udruga koje su organizirale proslavu 'Goodbye 2019', a to su DVD Neapolis, Zdravi Novigrad, MK Pirates, DND Novigrad-Cittanova, Udruga za stare i mlade Dajla-Novigrad, novigradska podružnica Sindikata umirovljenika Hrvatske, te Društvo gljivara Bujštine Boletus, uz podršku tvrtke Premium Image, sportske dvorane Novigrad, Grada Novigrada-Cittanova, te TZG Novigrada-Cittanova, kao i svih posjetitelja koji su svojim odazivom i donacijama podržali ovu dobrotvornu i humanu inicijativu.

Udruga Zdravi Novigrad je Domu za starije osobe Novigrad predala i novi bolesnički krevet, vrijedan 11.000 kuna, koji će biti smješten u toj ustanovi, ali na raspolaganju svim potrebitima, bolesnima i nemoćnima s područja Novigrada.

- Nadamo se da će ova donacija olakšati boravak i oporavak bolesnika. Cilj nam je da našim primjerom potaknemo i druge članove naše zajednice da sudjeluju u ovakvim i sličnim akcijama koje su od opće koristi - istaknula je tom prigodom Viviana Fakin, predsjednica udruge Zdravi Novigrad. Podsjetila je i kako se 11. veljače obilježava Svjetski dan bolesnika, pa je ovo bila simbolična prilika da se taj dan obilježi primopredajom donacija, sa željom da one budu poticaj za neke nove humanitarne projekte koji će olakšati živote naših sugrađana.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti