GRAD SPLIT Za projekte udruga iz područja socijalne skrbi, zdravstvene zaštite i demografije milijun i 550 tisuća kuna

Drugi objavljeni Poziv za prijavu projekata udruga iz područja socijalne skrbi i zdravstvene zaštite osoba s invaliditetom u okviru raspoloživih sredstava iz Proračuna Grada Splita za 2020. godinu je u visini od 550 tisuća kuna

 

Grad Split je objavio dva javna poziva za financiranje projekata udruga iz područja socijalne skrbi, zdravstvene zaštite i demografije ukupne vrijednosti milijun i 550 tisuća kuna.

Prvi Poziv za prijavu projekata udruga iz područja socijalne skrbi, zdravstvene zaštite i demografije u okviru raspoloživih sredstava iz Proračuna Grada Splita za 2020. godinu sa projekcijama za 2021.- 2022. godinu vrijedan je milijun kuna, a planirana sredstva se raspoređuju na prioritetna područja:

- Socijalna skrb i zdravstvena zaštita djece i mladih – 250 tisuća kuna;

- Socijalna skrb i zdravstvena zaštita pojedinca i obitelji – 200 tisuća kuna;

- Socijalna skrb i zdravstvena zaštita osoba starije životne dobi – 100 tisuća kuna;

- Promicanje zdravlja i sprječavanje bolesti;

- Sprječavanje i suzbijanje kroničnih bolesti – 200 tisuća kuna;

- Sprječavanje i suzbijanje ovisnosti -  250 tisuća kuna.

Drugi objavljeni Poziv za prijavu projekata udruga iz područja socijalne skrbi i zdravstvene zaštite osoba s invaliditetom u okviru raspoloživih sredstava iz Proračuna Grada Splita za 2020. godinu s projekcijama za 2021.-2022. godinu je u visini od 550 tisuća kuna, za sljedeće prioritetne aktivnosti i mjere:

- razvoj usluga koje podižu kvalitetu života djece i odraslih osoba s invaliditetom;

- omogućavanje jednakih prava i mogućnosti;

- pomoć i podrška osobama s invaliditetom;

- promicanje zdravog načina života osoba s invaliditetom;

- poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom;

- unaprjeđenje zaštite zdravlja osoba s invaliditetom.

Na Pozive se mogu prijaviti udruge koje su registrirane i djeluju najmanje jednu godinu u Republici Hrvatskoj zaključno s danom objave Poziva i koje ciljano i prema djelatnosti djeluju unutar prioritetnog područja Poziva. Detalji se nalaze u samom tekstu Poziva te u Uputama za prijavitelje objavljenima na internetskoj stranici Grada Splita, split.hr.  Rok za prijavu na pozive je 16. ožujka 2020. godine.

Pozivaju se i svi zainteresirani prijavitelji da se odazovu Radionici koja će se održati u utorak, 25. veljače 2020. godine u 11 sati u Velikoj vijećnici Grada Splita kako bi se informirali o svim potrebnim detaljima objavljenih poziva.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti