SLJEME Prvenstvo u skijanju za osobe s invaliditetom i finale tehničkih disciplina europa kupa

Od natjecatelja iz Hrvatske nastupa Damir Mizdrak s vodičem Marijom Koch u kategoriji slijepih i slabovidnih natjecatelja, Lovro Dokić u kategoriji stajećih natjecatelja i Lucija Smetiško u kategoriji stajećih natjecateljica

 

Na skijalištu Sljeme od 25. veljače do 29. veljače 2020. u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora traje natjecanje otvorenog nacionalnog prvenstva u skijanju za osobe s invaliditetom u disciplini veleslalom i finale tehničkih disciplina europa kupa koje će završiti s dva veleslaloma i dva slaloma. Ukupno nastupa 44 natjecatelja iz 19 zemalja.

Od natjecatelja iz Hrvatske nastupa Damir Mizdrak s vodičem Marijom Koch u kategoriji slijepih i slabovidnih natjecatelja, Lovro Dokić u kategoriji stajećih natjecatelja i Lucija Smetiško u kategoriji stajećih natjecateljica. Lucija Smetiško je trenutačno i vodeća natjecateljica u ukupnom poretku europa kupa.

Prvog dana natjecanja uspješan u slalomu je bio Lovro Dokić sa osvojenim šestim mjestom, dok svoje vožnje nisu završili Damir Mizdrak i Lucija Smetiško.

Drugi dan natjecanja za naše predstavnike bio je puno uspješniji te su osvojene dvije brončane medalje.

U konkurenciji slijepih i slabovidnih broncu je osvojio Damir Mizdrak, a Lovro Dokić se okitio istom medaljom u kategoriji stajećih skijaša.

Danas se održava se utrka slaloma, a u subotu, ukoliko vremenski uvjeti dozvole, planirana je utrka veleslaloma.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti