GOSPODARSKA ŠKOLA ČAKOVEC Učenici na poticaj nastavnice doskočili nestašici zaštitnih maski na tržištu

Želeći pokazati brigu za sebe i svoje bližnje, učenici šiju zaštitne platnene maske i tako praktični dio nastave odrađuju – kod kuće

 

U ovo doba pandemije, kad svaki dan panično pratimo brojke novooboljelih od koronavirusa, sa sjevera Hrvatske pristižu nam dobre vijesti.

Naime, kako je objavljeno na emedjimurje.net.hr, učenici prvog, drugog i trećeg razreda Gospodarske škole u Čakovcu, koji se obrazuju za zanimanja krojač i modni tehničar, na poticaj nastavnice Jadranke Prošev odlučili su biti korisni svojoj zajednici.

Želeći pokazati brigu za sebe i svoje bližnje, šiju zaštitne platnene maske i tako praktični dio nastave odrađuju – kod kuće. Njihova im je nastavnica pripremila upute za izradu kojima ih se korak po korak vodi do nastanka završnog proizvoda – platnene maske koja se može prati i dodatno dezinficirati glačanjem.

Ovo je još jedan primjer kako doskočiti višestruko većim cijenama zaštitnih maski na kojima neki zarađuju besraman profit. Ova hvalevrijedna ideja i akcija neka bude poticaj svima koji imaju mogućnosti pomoći svojim zajednicama.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti