ZADAR Osobama oštećenoga sluha omogućene informacije o koronavirusu

Tajnik Udruge osoba oštećena sluha Miki Savić svim svojim članovima je savjetovao da prate upute nadležnih koje svakodnevno mogu pratiti putem znakovnog jezika

 

- Pohvalio bih dobru organiziranost informativnog programa preko državne televizije, tako da osobe oštećena sluha, vijesti i sve informacije mogu dobiti preko titlova i prevoditelja, ali i preko društvenih mreža koje su posebno sada aktualne i svima dostupne. Udruga nam službeno ne radi, tako da su svi kontakti preusmjereni na mail i SMS, poručio je tajnik Udruge osoba oštećena sluha, Miki Savić, a prenosi Zadarski list.hr

Nadalje, svim svojim članovima je savjetovao da prate upute nadležnih koje svakodnevno mogu pratiti putem znakovnog jezika.

Savić je također kazao kako je uspostavljena dobra komunikacija udruge s Gradom i Županijom, ali i s Hrvatskim savezom gluhih u Zagrebu. Jedini problem kojega kao i drugi građani imaju je nedostatak sredstva za dezinfekciju ruku i prostora.

Za gore spomenuti portal, tajnik ove Udruge rekao je kako ga posebno veseli što su članovi prepoznali ozbiljnost situacije, te se trenutno nalaze u svojim domovima s nadom da se ova situacije što prije poboljša kako bi se mogli vratiti uobičajenom načinu života.

- Obavezno odem do naših službenih prostorija kako bih provjerio je li stigla kakva obavijest putem maila, ali na svu sreću danas ide sve preko pametnih telefona pa je zahvaljujući njima lakše funkcionirati i u ovo krizno vrijeme, rekao je tajnik.

Za sam kraj Savić je poručio da, ukoliko je nekome od članova potrebna liječnička pomoć, mogu poslati SMS, nakon čega on kontaktira liječnika i dogovori termin te o tome pošalje SMS članu udruge kao povratnu informaciju.

Dejana Rakić

 

Povezane vijesti