NZZJZ 'DR. ANDRIJA ŠTAMPAR' Prvi put u Hrvatskoj uvedena 'drive in' dijagnostika koronavirusa

Osobe pri ovom testiranju ne izlaze iz automobila, što povećava razinu sigurnosti i osobe koja se testira i zdravstvenog djelatnika

 

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar' u utorak je uvedena 'drive in' dijagnostika koronavirusa kako bi se ubrzalo dijagnosticiranje i povećao broj testiranih osoba. Osobe pri ovom testiranju ne izlaze iz automobila, što povećava razinu sigurnosti i osobe koja se testira i zdravstvenog djelatnika.

Povećani broj testiranja najbolja je mjera rane dijagnostike i prevencije zaraze koronavirusom, stoga će i nova metoda testiranja na Zavodu uvelike pridonijeti bržem otkrivanju zaraženih osoba.

Iz Zavoda poručuju da će se naručivanje za testiranje i nadalje provoditi putem odabranog liječnika obiteljske medicine.

Imajući u vidu dobrobit i zdravlje građana, osobito u ovim izvanrednim okolnostima, ovo je tek jedna od mjera koju su Nastavni zavod za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar' i Grad Zagreb poduzeli kako bi dodatno zaštitili građane. Dio je to brojnih aktivnosti koje Grad Zagreb i Zavod provode već dugi niz godina kako bi poboljšali kvalitetu života te očuvali i unaprijedili zdravlje svojih građana.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti