PAKETI POMOĆI Lions Hrvatska darivao 15 korisnika zagrebačkog Caritasa pogođenih potresom

Caritas zahvaljuje u ime korisnika klubu Lions District 126 Hrvatska na vrijednoj donaciji higijenskih potrepština i prehrambenih artikala koja je uvelike pomogla pogođenima potresom

 

Na kućne adrese potrebitih pakete pomoći u kojima se nalazio 21 artikl, komercijalne vrijednosti oko 330 kuna s PDV-om, razvezle su i podijelile dvije Caritasove pripravnice - socijalne radnice i volonteri Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Caritas zahvaljuje u ime korisnika klubu Lions District 126 Hrvatska na vrijednoj donaciji higijenskih potrepština i prehrambenih artikala koja je uvelike pomogla pogođenima potresom.

Naime, Fondacija Lions Club International je na zahtjev guvernera distrikta 126 Hrvatska Darka Ćuruvije 24. ožujka 2020. donijela odluku o hitnoj donaciji 10.000 dolara pomoći Lions Distriktu 126 Hrvatska za interventnu pomoć ugroženima u potresu koji je pogodio grad Zagreb 22. ožujka 2020. godine. Za korištenje tog fonda postavljeni su strogi kriteriji te se sredstva hitne donacije smiju koristiti isključivo za potrebe hrane, odjeće i obuće, pokrivača, flaširane vode, higijenskih i medicinskih potrepština za one koji su direktno pogođeni posljedicama potresa u fazi neposredno nakon nesreće. Sredstva LCIF fonda ne mogu biti korištena za građevinsku obnovu, kupnju opreme za domaćinstva, građevinski materijal niti za stambeno zbrinjavanje žrtava potresa.

Lions Distrikt 126 formirao je radnu grupu u Zagrebu koja je najprije putem Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom grada Zagreba  i Župe Sv. Šimuna i Tadeja u Markuševcu uspjela detektirati koje su najhitnije potrebe stradalnika kada govorimo o higijenskim potrepštinama i prehrambenim artiklima.

Iz toga je uz pomoć Alce Zagreb kreiran jedinstveni obiteljski paket u kojem se nalazi 21 artikl,  komercijalne vrijednosti oko 330 kuna s PDV-om. Slaganje 400 paketa organizirali su članovi Lions klubova u posebnim uvjetima, uvažavajući sve preporuke Stožera Civilne zaštite.

Ukupno je 07. travnja 2020. isporučeno 60 takvih paketa u Markuševec i 340 paketa 'gradu Zagrebu' u čije ime je pakete zaprimio Crveni križ grada Zagreba. Distribuciju i detaljnu evidenciju distribucije će potrebitima obaviti župa u Markuševcu i Mjesni odbori i Vijeća gradskih četvrti u područjima grada i okolice pogođenim potresom direktno stradalnicima slabijeg imovnog stanja, objavljeno je na mrežnoj stranici Lions Hrvatska.

 Anita Blažinović

 

Povezane vijesti