Gradonačelnik Bandić: Zagreb će biti biciklistički grad

Na deset lokacija diljem grada građani će moći iznajmiti bicikl. Ovim potezom Zagreb će se još više mobilizirati. Standard mobilnosti u gradu već je priznat u Europi, rekao je zagrebački gradonačelnik.

Glavni grad, svi su izgledi, u skoroj budućnosti bi mogao ponijeti i titulu Zeleni grad, grad u kojemu je prijevoz na fosilna goriva samo nužno zlo a ne i stil života. Tako bi se, između ostalog, mogla iščitati najava zagrebačkog  gradonačelnika Milana Bandića na konferenciji u povodu Prve međunarodne konferencije o biciklističkom prometu i cikloturizmu u Hrvatskoj, Cycling Europe – Zagreb 2013., kojom prigodom je obećao i postavljanje ploha na deset lokacija diljem grada gdje će građani moći iznajmiti bicikl.

– Ovim potezom Zagreb će se još više mobilizirati. Standard mobilnosti u gradu već je priznat u Europi – rekao je gradonačelnik osvrnuvši se na osvajanje prvog mjesta u Europskom tjednu mobilnosti u konkurenciji od dvije tisuće europskih gradova.

Gradonačelnik Bandić na presici je otkrio da već tri godine razmišlja o biciklističkoj karavani Zagreb – Split,  pojasnivši kako bi se na ovaj način simbolično spojili sjever i jug

– Biciklisti bi kretali iz dvaju gradova i sastali se u Kninu. Ovo je još ideja, treba se razraditi trasa i očekujem podršku svih mjerodavnih koji bi bili uključeni u projekt – rekao je gradonačelnik.

In-Portal

Foto: Daniel Kasap/PIXSELL