BAYER Za borbu protiv koronavirusa hrvatskim bolnicama donacija u iznosu od 50.000 eura

Donacija je i potpora građanima pogođenim potresom u Zagrebu, a Bayer će hrvatskim bolnicama i medicinskom osoblju dodatno donirati i 8.000 maski

 

Bayer je objavio kako će za podršku Hrvatskoj u borbi protiv koronavirusa u državni proračun uplatiti donaciju od 50.000 eura, odnosno gotovo 380.000 kuna, kako bi financijski osnažio Hrvatsku u daljnjoj borbi protiv pandemije i kontroliranju situacije, ali i kao potpora građanima pogođenim potresom u Zagrebu. Bayer će dodatno donirati i 8.000 maski hrvatskim bolnicama i medicinskom osoblju.

- Hrvatska je situaciji pristupila ozbiljno, međutim situaciju s koronavirusom ugrozio je i nedavan potres u Zagrebu, stoga je građanima potrebna svaka podrška - rekla je Andreja Smolnikar Prah, direktorica Bayera Hrvatska i voditeljica Bayerovog farmaceutskog odjela za regiju.

- Osim aktivnosti koje već provodimo, u Bayeru smo odlučiti pružiti i dodatnu pomoć u vidu financijske donacije, upravo kako bismo pomogli svim službama i građanima kojima je u ovo vrijeme podrška najpotrebnija - dodala je Smolnikar Prah.

Ovo nije prva Bayerova donacija od izbijanja pandemije; kompanija i u Hrvatskoj i u svijetu aktivno radi na pružanju pomoći.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti