HENKEL Vrijedna donacija zagrebačkom Caritasu za korisnike pogođene potresom i pandemijom

Henkel Croatia ovom se donacijom u iznosu od skoro dva milijuna kuna pridružuje globalnom programu solidarnosti kojim se Henkel na svjetskoj razini bori protiv posljedica pandemije, izjavio je Marko Mintas na primopredaji

 

Vrijednu donaciju sredstava za pranje (Persil Gel Premium Col, Silan Mediterranean i Pur S.o.Care Aloe Vera - sveukupno 9.000 komada) Caritasu Zagrebačke nadbiskupije uručio je 23. travnja u Caritasovu skladištu u Rakitju gospodin Marko Mintas, prokurist i komercijalni direktor tvrtke Henkel za Hrvatsku i Sloveniju.

- Henkel Croatia ovom se donacijom u iznosu od skoro dva milijuna kuna pridružuje globalnom programu solidarnosti kojim se Henkel na svjetskoj razini bori protiv posljedica pandemije uzrokovane virusom Covid-19. Znamo koliko je u ovim trenucima svaka pomoć dobrodošla, pogotovo na području Zagreba koji je uz epidemiju pogodio i razoran potres zbog kojeg su mnogi građani preko noći ostali bez svojih domova. Zahvalni smo organizacijama poput Crvenog križa i Caritasa koje, zahvaljujući velikoj mreži volontera, pomažu osobama slabijeg imovinskog stanja ili osobama koje su nakon potresa iselile iz svojih domova i nadamo se da će im ova donacija bar malo olakšati svakodnevni život. Naš je cilj pomoći u borbi za zdravlje i pomoći s opskrbom proizvoda za osobnu higijenu i higijenu doma što obuhvaća i ova donacija. Cijeli svijet se bori sa situacijom u kojoj smo se našli prvi put i naš je prioritet pružiti podršku i pomoć lokalnim zajednicama, a posebno onima koji su najviše pogođeni, a o kojima se brinu organizacije poput Crvenog križa i Caritasa jer zdravlje i sigurnost ljudi je na prvom mjestu - izjavio je gospodin Marko Mintas prilikom primopredaje donacije.

U ime zagrebačkog Caritasa donaciju je preuzela ravnateljica sestra Jelena Lončar.

- Situacija koja je širenjem pandemije uzrokovane korona virusom zahvatila čitav svijet odražava se na živote svih nas, kako na osobnom tako i na profesionalnom planu. Uz to, stanovnici grada Zagreba i okolice nakon nedjelje 22. ožujka suočeni su i s posljedicama snažnog potresa uslijed kojega su mnoge obitelji ostale bez svojih domova. U ovim izvanrednim okolnostima zaposlenici i volonteri Caritasa daju sve od sebe kako bi pružili pomoć onima koji su u potrebi zbog posljedica potresa te starijim osobama kojima je zbog koronavirusa zabranjeno kretanje. Do sada smo tako, uz pomoć župnih Caritasa, podijelili dvanaest tona pomoći u prehrambenim namirnicama i higijenskim artiklima. Uz to, na dvije lokacije Caritasa dnevno se podijeli oko 400 toplih obroka siromašnima i korisnicima pučkih kuhinja. Ova velika i vrijedna donacija tvrtke Henkel Croatia uvelike će pomoći brojnim obiteljima koje su u potrebi bilo zbog potresa bilo zbog koronavirusa. Nevolje koje su nas zadesile kušnja su, ali i prilika za povezivanje u dobru. Ohrabruje spoznaja da u toj kušnji nismo sami, čemu svjedoči i prigoda koja nas je okupila na primopredaji ove značajne donacije. Caritas u ime svih potrebitih zahvaljuje tvrtki Henkel Croatia za socijalnu osjetljivost i dostavljenu pomoć te se nadamo da ćete i ubuduće podupirati naš rad - kazala je Lončar.

Tvrtka Henkel Croatia sličnu donaciju uručit će i Crvenom križu, a ukupna vrijednost ovih dviju donacija iznosi dva milijuna kuna.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti