SVIBANJ MJESEC LEPTIRA Međunarodni dan svjesnosti o bolestima štitnjače

Grad Zagreb kontinuirano osigurava sredstva za provođenje preventivnih aktivnosti za sprečavanje bolesti te ulaže u poboljšanje infrastrukture za kvalitetnije zdravstvo čime ujedno djeluje i na bolesti štitnjače

 

Svjetski dan bolesti štitnjače obilježava se 25. svibnja, ujedno kada i Međunarodni dan svjesnosti o bolestima štitnjače, s ciljem podizanja svijesti o potrebi preventivnog pregleda i ranog otkrivanja bolesti štitnjače kako bi se izbjegle neugodne tegobe i opasne komplikacije.

Obilježavanjem javnozdravstvene akcije 'Svibanj mjesec leptira' - #NosiLeptira, zagrebačke fontane zasvijetlile su prošlog tjedna logom Hrvatske udruge za bolesti štitnjače u znak podrške oboljelima i njihovim obiteljima.

Na prošlotjednoj svečanosti okupljene je, u ime gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, pozdravila profesorica Ana Stavljenić Rukavina, a prisustvovali su i predsjednik Gradske skupštine Drago Prgomet, akademik Zvonko Kusić, predsjednik Hrvatskog društva za štitnjaču Hrvatskog liječničkog zbora te liječnici, medicinsko osoblje, članovi udruge i oboljeli, kao i brojne javne osobe.

Grad Zagreb kontinuirano osigurava sredstva za provođenje preventivnih aktivnosti za sprečavanje bolesti te ulaže u poboljšanje infrastrukture za kvalitetnije zdravstvo čime ujedno djeluje i na bolesti štitnjače. Nadalje, kontinuirano potpomaže udruge koje djeluju u području promicanja zdravlja i prevencije bolesti, u ovom slučaju s naglaskom na Hrvatsku udrugu za bolesti štitnjače koja je nezamjenjivi dio sveukupnih aktivnosti otkrivanja i liječenja bolesti štitnjače, objavljeno je na www.zagreb.hr.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti