HRVATSKA UDRUGA DOULA Besplatna radionica za trudnice 'Ljudska prava u porodu'

Cilj Hrvatske udruge doula je svim zainteresiranima na jednom mjestu učiniti dostupnima sve informacije o doulama te, prvenstveno, olakšati budućim majkama pronalazak doule baš za sebe

 

Hrvatska udruga doula organizira 13.lipnja besplatnu radionicu za trudnice  'Ljudska prava u porodu'. Na radionici trudnice imaju priliku naučiti o društvenom, emotivnom i fizičkom položaju žene u porodu u našem sustavu i kako fokus vratiti na sebe kao aktivnog sudionika rađanja.
Edukacija je cjelovita u informacijama o porodu, koja uključuje sve aspekte od fizionomije, preko praksi koje su znanstveno dokazano korisne do emotivnog stanja rodilje ali i njene okoline i na kraju načina komunikacije s medicinskom i ostalom podrškom je najbolja priprema za porod. Tako osnažene žene imaju mogućnost ostvariti dobro porođajno iskustvo i ući u majčinstvo na dobrim temeljima.
Prijavite se možete na anita@doula.hr  mjesta su ograničena.
Voditeljice doule Anita Budak i Katarina Škudar, obje majke tri djevojčice otvorit će vam mnoge nove mogućnosti koje samo treba uzeti i potaknuti na odbacivanje tradicionalnog viđenja poroda.

Cilj Hrvatske udruge doula je svim zainteresiranima na jednom mjestu učiniti dostupnima sve informacije o doulama te, prvenstveno, olakšati budućim majkama pronalazak doule baš za sebe. Riječ doula dolazi iz grčkoga jezika i znači - žena koja služi, a sada se taj naziv koristi za educiranu i iskusnu profesionalku koja pruža kontinuiranu emocionalnu, fizičku i informativnu potporu majci prije, tijekom i netom nakon poroda; ili koja pruža emocionalnu i praktičnu potporu tijekom razdoblja babinja.


Autor: Božica Ravlić