ZET Predstavljeni novi autobusi koji omogućuju lakši ulazak osobama s invaliditetom

Zahvaljujući motorima Euro 6, novi autobusi visokog su ekološkog standarda koje odlikuje izrazito niska emisija štetnih plinova, a uz to su opremljeni su pristupnim platformama za jednostavniji i lakši ulazak osobama s invaliditetom te su klimatizirani i opremljeni video nadzorima

 

Nova 22 autobusa, od Ugovorom predviđenih 29 autobusa, predstavljena su u četvrtak u ZET-ovom autobusnom pogonu u Podsusedu.

Riječ je o 14 poluniskopodnih autobusa proizvođača IVECO, model Crossway LE, kapaciteta 29 + 60 putničkih mjesta, te o 8  od 15 ugovorenih niskopodnih autobusa proizvođača MAN, model Lion´s City, kapaciteta 33 + 48 putničkih mjesta.

Autobusi su nabavljeni temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Nabava 29 autobusa za ZET d.o.o.' u vrijednosti od 55.836.012,50 kuna koji je potpisan u siječnju prošle godine, a sufinanciran je s 85 posto iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, dok se 15 posto sufinancira iz proračuna Republike Hrvatske.

Na predstavljanju autobusa, nazočnima su se obratili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednica Uprave ZET-a Ljuba Žgela, koji su izrazili zadovoljstvo što se obnavlja vozni park.

 - Ovo je standard organiziranog javnog prijevoza kojeg dižemo na još višu razinu. Novi autobusi jamče vožnju u boljim i kvalitetnijim uvjetima, a putnicima želim sigurnije i udobnije putovanje te ih pozivam da poštuju epidemiološke mjere koje su propisali Nacionalni i Gradski stožer civilne zaštite - kazao je gradonačelnik Bandić.

Povećavanje usluge kvalitete javnoga gradskog prijevoza je najvažniji strateški cilj ZET-a, a dostupnost usluge svim kategorijama putnika i ekološka prihvatljivost temeljne su smjernice daljnjeg poslovanja.

- Zahvaljujući nadležnom Ministarstvu i Središnjoj agenciji za financiranje projekata Europske unije uspjeli smo nabaviti ove autobuse čime će našim putnicima biti osigurati dostupniji prijevoz. Polovicom srpnja stiže i preostalih sedam ugovorenih niskopodnih autobusa proizvođača MAN - kazala je predsjednica Uprave ZET-a Ljuba Žgela te dodala kako će novi autobusi voziti samo na području Grada Zagreba s obzirom da su financirani sredstvima a iz EU fondova.

Zahvaljujući motorima Euro 6, novi autobusi visokog su ekološkog standarda koje odlikuje izrazito niska emisija štetnih plinova, a uz to su opremljeni su pristupnim platformama za jednostavniji i lakši ulazak osobama s invaliditetom, te su klimatizirani i opremljeni video nadzorima.

ZET će nastaviti aktivnost na osuvremenjivanju svog voznog parka kako bi osigurao čim kvalitetniji, sigurniji i udobniji prijevoz putnika.

 

Autor: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti