ZAGREB U Cook Booku održana humanitarna akcija s ciljem inkluzije osoba s invaliditetom

Organizacijom manifestacije želi se skrenuti pozornost na marginalizirane skupine koje su izvanrednom situacijom proglašenja svjetske pandemije Covid-19 u prvoj polovici 2020. godine, u potpunosti zanemarene od strane šire javnosti i društva

 

Gradonačelnik MIlan Bandić u zagrebačkom je Cook Booku pozdravio prisutne na humanitarnoj akciji u organizaciji Udruge UNUO iz Zagreba i Udruge 'Bolje sutra' iz Koprivnice.

Udruge osoba s invaliditetom iz Koprivničko-križevačke županije sudjelovat će u aktivnostima koje imaju za cilj pokazati da i osobe s invaliditetom mogu biti dobri i kvalitetni zaposlenici u ugostiteljskoj djelatnosti.

Organizacijom manifestacije želi se skrenuti pozornost na marginalizirane skupine koje su izvanrednom situacijom proglašenja svjetske pandemije virusa Covid-19 u prvoj polovici 2020. godine, u potpunosti zanemarene od strane šire javnosti i društva.

Sudionici manifestacije bit će osobe s invaliditetom, djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi te djeca i mladi u nepovoljnom položaju. Oni će tijekom konferencije pripremati i servirati hranu te sudjelovati u raspravi. Teme koje će se dotaknuti su usmjerene prema budućnosti Hrvatske, EU te kako se osobe s invaliditetom mogu aktivno uključiti u politički i društveni život zajednice.

 

Autor: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti