SPLIT Plaža Bene spremna za kupače - postavljen lift za osobe s invaliditetom

Nakon Žnjana, plaža Bene je druga plaža u Splitu koja ima modernizirani lift i druge sadržaje potrebne za lakši ulazak u more teško pokretljivim osobama

 

Grad Split i ove je godine na plaži na Benama postavio lift koji omogućava lakši ulazak u more  osobama s invaliditetom i teško pokretljivim osobama. Riječ je o novom liftu postavljenom 2019., a postavlja se na plaži za vrijeme trajanja ljetne sezone kupanja te je spreman za korištenje.

Nakon Žnjana, plaža Bene je druga plaža u Splitu koja ima modernizirani lift i druge sadržaje potrebne za lakši ulazak u more osobama s invaliditetom.

Aqualifter je automatizirano pomagalo koje na siguran način omogućava samostalan ulazak i izlazak iz vode, bez intervencije osoba sa strane. Izrađen je od nehrđajućeg čelika, a opremljen je i radio daljinskim upravljanjem za manevriranje uz minimalan napor i maksimalnu sigurnost korisnika.

- Nadamo se da će uživanje u kupanju i ljetnim danima osobama s invaliditetom biti korisno za zdravlje, a jednako tako i za odmor – poručili su iz Grada Splita.

 

Autor: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti