ZAGREB Josip Držaić i Gordana Rusak u ugodnom druženju sa sportašima s invaliditetom

Istaknuli su da nije toliko važno hoće li netko za njih glasati ili neće. Bitno je da se izađe i glasa 'iz srca' za onog koga su zamijetili proteklih godina da se istaknuo

 

Kandidati Stranke rada i solidarnosti - Milan Bandić 365 Josip Držaić i Gordana Rusak iskoristili su posljednji dan pred izbornu šutnju u podnevnoj kavi i zajedničkom druženju sa Zagrebačkim sportašima s invaliditetom, koji su ih s oduševljenjem pozvali da provedu nakratko s njima svoje vrijeme.

Dvosatno okupljanje bilo je u dvorišnom dijelu zgrade Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom, u Savskoj 137, gdje su uživali u miomirisima lavande.

Držaić je već godinama jedno od najpoznatijih lica populacije osoba s invaliditetom, kao i sporta osoba s invaliditetom, ne samo na području Zagreba i Zaprešića gdje živi, već i na razini cijele Hrvatske, koji se istaknuo na mnogim funkcijama svojim požrtvovnim radom, dugogodišnjim iskustvom i spremnošću za pomoć mnogima. Osim što je dva desetljeća ravnatelj Ustanove za profesionalu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom - URIHO Zagreb, ujedno i najveće zaštitne radionice u Hrvatskoj, predsjednik je i Izvršnog odbora u Zagrebačkom športskom savezu osoba s invaliditetom. Naglasio je da će se i dalje boriti, kao i do sada, za populaciju osoba s invaliditetom.

Držaić će na parlamentarnim izborima biti u I. izbornoj jedinici, lista broj 7, kao kandidat broj 4, a Gordana Rusak naći će se u VII. izbornoj jedinici, na listi broj 8, kao kandidatkinja pod brojem 1.

Rusak je istaknula da će se boriti, ako pobijedi, da se dovrši bolnica u Blatu, za besplatne udžbenike za sve - kako za osnovnoškolce, tako i za srednješkolce, zatim da se poveća naknada roditeljima odgajateljima i izvan Zagreba, i to na 6.000 kuna. Ujedno, borba će joj biti usmjerena i na očuvanje voda, kao i na iskoristivnost termalnih izvora te oživljavanje naših brdsko-planinskih područja. Inače, ona dolazi iz Međimurja, bivša je saborska zastupnica i ugledna znanstvenica koja je prošle godine nastupila kao kandidatkinja za Europski parlament, a iskustvo je stekla i kao zastupnica u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

Oboje su pozvali sve birače i biračice da ovaj puta izađu na izbore i daju svoj glas, što je vrlo važno ako se zajednički želi izmijeniti slika Hrvatske. Istaknuli su da nije toliko važno hoće li netko za njih glasati ili neće. Bitno je da se izađe i glasa 'iz srca' za onog koga su zamijetili proteklih godina da se istaknuo. Važno je da se uoče pojedinci koji su dali svoj doprinost, a ne toliko stranke.

Potporu skupu došli su osim sportaša s invaliditetom dati i zvučna imena sporta osoba s invaliditetom, kao što su Jadranka Blagus, predsjednica Športskog društva osoba s invaliditetom URIHO (ŠDOI URIHO), Mirela Šikoronja Ivančin, Ivana Knežević Šambić i Marija Matuzić - Maca Maradona te Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Bilo je ovo ugodno druženje za obje strane, gdje je istaknuto da će se ista i dalje nastavljati, bez obzira pobijedili ili ne. Uglavnom, tko god da pobijedi, imat će itekako puno rada da se unaprijedi život osoba s invaliditetom i isprave dugogodišnje nepravde koje su ih zadesile.

 

Autor: Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti