ZAGREB Predstavljen projekt Centar za integraciju

Projekt 'Centar za integraciju' je nastao prateći potrebe naših sugrađana, a suradnja s udrugama i ustanovama koje rade na tom problemu nam je iznimno važna, kazao je gradonačelnik Bandić

 

Prošli četvrtak je u auli Gradske uprave predstavljen projekt Centar za integraciju kojemu je cilj poboljšati perspektivu socijalnog uključivanja žrtava obiteljskog nasilja, beskućnika i ovisnika integriranjem kapacitete ključnih dionika te transferom znanja i usluga u četiri županije: Krapinsko-zagorskoj, Karlovačkoj, Osječko-baranjskoj te Šibensko-kninskoj.

Na konferenciji su govorili: zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, pročelnica Gradskog ureda za branitelje Vesna Helfrih, voditeljica Ženskog odjela integrativne psihijatrije iz Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan Sandra Vuk Pisk i Romana Galić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

- Kako vam je poznato, Grad Zagreb je prepoznat po svojoj socijalnoj politici, a poseban naglasak stavlja na sugrađane koji se nalaze u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti pa svojim mjerama i aktivnostima osigurava nadogradnju sustava i pružanje sadržajnije skrbi. Projekt 'Centar za integraciju' je nastao prateći potrebe naših sugrađana, a suradnja s udrugama i ustanovama koje rade na tom problemu nam je iznimno važna - kazao je gradonačelnik pa je zahvalio partnerskim organizacijama čijim je uključivanjem projekt dobio na vrijednosti: Domu za djecu i odrasle - žrtve obiteljskog nasilja 'Duga - Zagreb', Udruzi Dom nade - udruzi za podršku beskućnicima i ostalim socijalno ugroženim skupinama te Psihijatrijskoj bolnici 'Sveti Ivan' koje će u projektu pružati usluge ciljanim skupinama, dok će Grad Zagreb biti nositelj i koordinator projekta koji će trajati 24 mjeseca.

Pročelnica Helfrih je naglasila da je ovu vijest dočekala s velikom radošću jer njezin matični Ured već godinama i kroz različite programe skrbi o kvaliteti života hrvatskih branitelja razvojačenih 1995. i 1996.

- U svakodnevnome kliničkom radu smo prepoznali potrebu ovakvih programa i primijenili integrativni timski pristup kako bismo pomogli i poboljšali kvalitetu života navedenih skupina - rekla je psihijatrica Vuk Pisk.

Pročelnica Galić je prisutne podsjetila da je ovo drugi projekt u proteklih sedam dana financiran iz Europskog socijalnog fonda. Njegova vrijednost je milijun i pol kuna.

Konferenciji su prisustvovale Mirjana Radovan i Natalija Bokulić iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Autor: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti