SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA Opremanje ordinacija primarne zdravstvene zaštite za pristupačnost osobama s invaliditetom

Kroz projekt, vrijedan gotovo 15 milijuna kuna, opremljeno je 118 timova primarne zdravstvene zaštite i izvedeni su infrastrukturni radovi na objektima triju domova zdravlja, u Sisku, Kutini i Petrinji koji su se odnosili na  izgradnju lifta, kosih rampi, podiznih platformi, rekonstrukcija sanitarnih čvorova za osobe s invaliditetom

 

Župan Ivo Žinić, uz kojeg je bio njegov zamjenik Roman Rosavec, u zgradi Sisačko-moslavačke županije u Rimskoj ulici u Sisku, nazočio je završnoj konferenciji projekta 'Opremanje ordinacija primarne zdravstvene zaštite na području Sisačko-moslavačke županije'. Župan je nazočnim novinarima predstavio ovaj projekt, čija je ukupna vrijednost 14 870 226,45 kuna. Bespovratna sredstva EU iznose 12 124 736,87 kuna, a sredstva Sisačko-moslavačke županije 2 745 529,58 kuna.

Prva faza projekta je bila nabava medicinske opreme ukupne vrijednosti 8 176 514,70 kuna. Opremljeno je 118 timova primarne zdravstvene zaštite, od toga 90 timova primarne zdravstvene zaštite u domovima zdravlja i 28 timova koncesionara.

U drugoj fazi projekta izvedeni su infrastrukturni radovi na objektima triju domova zdravlja (Sisku, Kutini i Petrinji) u vrijednosti od 5 262 810,31 kuna, na 22 lokacije.

Radovi su se odnosili na prilagodbu građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, između ostalog: izgradnja lifta, kosih rampi, podiznih platformi, rekonstrukcija sanitarnih čvorova za osobe s invaliditetom, protuklizni podovi i zamjene vrata i stolarije.

Projekt 'Opremanje ordinacija primarne zdravstvene zaštite na području Sisačko-moslavačke županije' proveden je u okviru Operativnog programa 'Konkurentnost i kohezija 2014.-2020' i financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

Autor: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti