DOBRA VIJEST IZ DUBROVNIKA Spasioci pomogli djevojčici u invalidskim kolicima te plivali s njom u moru

Često ignoriramo ili zanemarujemo dobre ljude i stvari oko sebe, ali nije sve naopako i osuđujuće u ovom modernom društvu

 

Čitatelj Dubrovačkog dnevnika ostao je oduševljen potezom spasilaca na plaži Mandrač u Solitudu, u Dubrovniku.

Kako je ispričao za navedeni Dnevnik, dva mladića koji brinu za sigurnost kupača pomogli su djevojčici u invalidskim kolicima te joj omogućili da uđe u more putem rampe koju koriste osobe s invaliditetom. Kako je pojašnjeno, nakon što je ušla u more, jedan od mladića je s njom plivao tako da niti u jednom trenutnu nije bila usamljena i bezbrižno je uživala u morskim radostima. Nakon što se okupala, pomogli su joj da izađe van iz mora.

- Zaista vrijedno pohvale. Ljudska dobrota nekad zaista nema granica, bez obzira što im je očito dio posla. Često ignoriramo ili zanemarujemo dobre ljude i stvari oko sebe, ali nije sve naopako i osuđujuće u ovom modernom društvu - bio je optimističan čitatelj Dubrovačkog portala, kojega je ova gesta s Mandrača oduševila.

Sve u svemu, ovakve naizgled male stvari veliki su poticaj i drugima da čine dobra djela. Utješno je znati da postoje još uvijek dobri ljudi, a ovaj puta su nas oduševili s juga Hrvatske.

 

Autor: Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti