UDRUGA 'MASLAČAK' KRIŽEVCI Uspješno realiziran projekt 'Ruka podrške'

Osnovni cilj projekta je bio pružiti podršku u povećanju kvalitete života i socijalne uključenosti djeci i mladima s teškoćama u razvoju u lokalnoj zajednici kroz razne aktivnosti

 

Udruga 'Maslačak' Križevci je u partnerstvu s Osnovnom školom Ljudevita Modeca Križevci provela projekt 'Ruka podrške' u periodu od 1. listopada 2019. do 31. kolovoza 2020. Projekt je financiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a sufinancirala Koprivničko-križevačka županija.

Osnovni cilj projekta je bio pružiti podršku u povećanju kvalitete života i socijalne uključenosti djeci i mladima s teškoćama u razvoju u lokalnoj zajednici kroz razne aktivnosti kao što su suradničko usvajanje znanja i vještina, provođenje različitih kreativnih radionica te rehabilitacijske i inkluzivne aktivnosti.

Ciljna skupina su bila djeca i mladi s teškoćama u razvoju. Obuhvaćeno je 20 djece od mlađe školske dobi do 18 godina. Djeca i mladi su polaznici O.Š. Ljudevita Modeca Križevci, a ostali su bili iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci. Svi su smješteni u Samostanu časnih sestara red sv. Bazilija u Križevcima-paviljon za djecu Svetog Marka Križevčanina.

Kroz projekt su organizirane i provedene slijedeće aktivnosti: kreativno-stvaralačke, rehabilitacijske, motoričke, ritmičke, sportske i edukacija. Aktivnosti su se provodile u obliku radionica, grupnog i individualnog rada pod stručnim vodstvom edukacijskog rehabilitatora i dvije voditeljice radionica. Djeca i mladi su zadovoljni svojim sudjelovanjem u projektu, najviše su im se svidjele praktične aktivnosti i grupni rad koji im je osigurao intenzivne socijalne kontakte. Rad u radionicama im je omogućio da nauče nešto novo, da budu samostalniji, da se opuste i da češće kontaktiraju i druže se s vršnjacima.

 

Autor: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti