VUKOVAR Nastavlja se projekt 'Pokloni mi osmijeh' koji će osigurati posao za 55 žena

Svaka žena će skrbiti za najmanje šest krajnjih korisnika s područja grada Vukovara za koje će se osigurati paketi kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština, objasnio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava

 

Gradu Vukovaru odobren je nastavak projekta pod nazivom 'Pokloni mi osmijeh - II' koji će se provoditi na području grada Vukovara. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 4.877.060,00 kuna u stopostotnom iznosu bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda, na razdoblje od 18 mjeseci.

- Projektom 'Pokloni mi osmijeh - II' omogućit će se zapošljavanje 55 teško zapošljivih žena s područja grada Vukovara koje će davati potporu i podršku starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u 330 kućanstava na području grada Vukovara u razdoblju od 12 mjeseci. Svaka žena će skrbiti za najmanje šest krajnjih korisnika s područja grada Vukovara za koje će se osigurati paketi kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština - objasnio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava pozivajući potencijalne djelatnice da se jave na natječaj.

- Za 20 žena ciljane skupine omogućit će se dodatno osposobljavanje odnosno prekvalifikacija kako bi po završetku projekta bile konkurentnije na tržištu rada. Krajnji korisnici su osobe starije od 65 godina koji su u nepovoljnom položaju zbog siromaštva, narušenog zdravlja i slično.

Projekt se sastoji od tri elementa: zapošljavanje i edukacija žena, promidžba i vidljivost, upravljanje projektom i administracija.

Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

- Osim projekta za Grad Vukovar, Razvojna agencija Vukovar napisala je još dva projekta iz istoga poziva za dvije udruge u Vukovaru. Time će ukupno umjesto 55 žena biti zaposleno 75 žena, a krajnjih korisnika 450. Time je vrijednost sredstava koja putem poziva Zaželi dolazi u Vukovar prešla sedam milijuna kuna - istaknula je direktorica Razvojne agencije Vukovar Vedrana Žilić.

Obvezni partneri u projektu 'Pokloni mi osmijeh' su Hrvatski Zavod za zapošljavanje, Područni ured Vukovar i Centar za socijalnu skrb Vukovar.

 

Autor: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti