PANTOVČAK Predsjednik Milanović primio predstavnike Udruge osoba s invaliditetom Križevci

Predsjednik Milanović pohvalio je uspješan rad udruge osoba s invaliditetom Križevci na promicanju socijalne inkluzije osoba s invaliditetom kroz njihovu integraciju na tržište rada

 

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je u utorak izaslanstvo Udruge osoba s invaliditetom Križevci i socijalnog poduzeća 'Hedona d.o.o.', u kojem većinu zaposlenih čine osobe s invaliditetom.

Predstavnici udruge na sastanku su upoznali predsjednika Milanovića sa svojim dvadesetogodišnjim djelovanjem usmjerenim na aktivno sudjelovanje u društvenoj i individualnoj skrbi za osobe s invaliditetom. Prije sedam godina osnovali su socijalno poduzeće u kojem većinu zaposlenih čine osobe s invaliditetom, čokolateriju 'Hedona', koja je u lipnju ove godine pobijedila na natječaju te osvojila nagradu Razvoje banke Vijeća Europe za socijalnu koheziju na inovativan i učinkovit način.

Predsjednik Milanović pohvalio je uspješan rad udruge osoba s invaliditetom Križevci na promicanju socijalne inkluzije osoba s invaliditetom kroz njihovu integraciju na tržište rada te čestitao predstavnicima čokolaterije 'Hedona' na osvajanju prestižne nagrade Razvojne banke Vijeća Europe.

Na sastanku s Predsjednikom Republike sudjelovali su predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci Petar Gatarić, izvršni direktor udruge Bruno Butigan, direktorica Križevačke čokolaterije 'Hedona' Alemka Lončar i voditeljica proizvodnje Sunčica Starinec Skelin te djelatnice i djelatnici čokolaterije Zdravka Hlubuček, Miljenko Drožđan, Ivana Štriga, Martina Pavlinec i Josip Pejčić.

 

Autor: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti