UDRUGA SRCE ZELINA Održana radionica 'Komunikacija i odnos s kupcima/klijentima'

Riječ je o petom ciklusu radionica u okviru projekta čiji je cilj osnaživanje osoba iz marginaliziranih skupina za tržište rada. Radionicu je vodio Darko Kobetić, ravnatelj Centra znanja Profectus

 

Uspješno je održana radionica za osobe s invaliditetom 'Komunikacija i odnos s kupcima/klijentima' koja se provodi u okviru projekta 'Aktiviraj se, razvijaj se' Udruge Srce, sufinanciranog sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Radionica za osobe s invaliditetom 'Komunikacija i odnos s kupcima/klijentima' održana je od 7. do 15. rujna 2020. godine u gradskoj vijećnici u Svetom Ivanu Zelini. Riječ je o petom ciklusu radionica, od ukupno osam, u okviru projekta čiji je cilj osnaživanje osoba iz marginaliziranih skupina za tržište rada. Radionicu je vodio Darko Kobetić, ravnatelj Centra znanja Profectus, a sudionici su dobili priliku usvojiti nova znanja i vještine iz područja komunikacije te odnosa s kupcima i klijentima. Uz to, stečena znanja primijenili su u nekoliko timskih i samostalnih zadataka koristeći se računalom. Za sve sudionike osiguran je prijevoz na radionicu, ručak i osvježenje.

Ovo je peti projekt udruge 'Srce' sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, kojim se kroz projektne aktivnosti želi doprinijeti jačanju kompetencija, samopouzdanja i samopoštovanja osoba s invaliditetom, kao i osvijestiti potencijalne poslodavce o njihovim kvalitetama i sposobnostima. Polaznici će kroz projektne aktivnosti osnažiti i razviti meke vještine, bit će pravovremeno obaviješteni o otvorenim radnim mjestima te osnaženi za konkuriranje za željeno zaposlenje.

Projekt 'Aktiviraj se, razvijaj se' bavi se povećanjem mogućnosti zapošljavanja osoba s invaliditetom, jačanjem njihovih kompetencija te povećanjem konkurentnosti na tržištu rada. Također, bavi se jačanjem kapaciteta stručnjaka koji svakodnevno neposredno rade s osobama s invaliditetom na povećanju njihove zapošljivosti i socijalne uključenosti.

Ulaganjem EU sredstava u projekt 'Aktiviraj se, razvijaj se' osnažit će se osobe s invaliditetom i stručnjaci koji rade s marginaliziranim skupinama iz Centra za socijalnu skrb Sveti Ivan Zelina, Centra za socijalnu skrb Dugo Selo, Grada Svetog Ivana Zeline, udruge 'Srce' i Krokoteksa s ciljem povećanja zapošljivosti i konkurentnosti na otvorenom tržištu rada te socijalnoj uključenosti.

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti