PANTOVČAK Predsjednik Milanović primio predstavnike Udruge slijepih Zagreb

Predsjednik Milanović pozdravio je aktivnosti udruge te potvrdio svoju podršku i budućim projektima koji imaju za cilj uključivanje što većeg broja slijepih i visoko slabovidnih osoba u društveni život jer to pridonosi izgradnji ravnopravnog društva

predsjednik Milanović s predstavnicima Udruge slijepih Zagreb

 

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u utorak predstavnike Udruge slijepih Zagreb, humanitarne i neprofitne organizacije koja brine o interesima slijepih i visoko slabovidnih osoba s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije, objavljeno je na mrežnoj stranici Ureda predsjednika.

Predstavnici udruge upoznali su predsjednika Milanovića sa svojim aktivnostima usmjerenim na osposobljavanje za samostalan život, unapređenje kvalitete života i položaja u društvu slijepih i slabovidnih osoba. Razgovarali su i o socijalnom poduzetništvu kojim se udruga bavi. Naime, s ciljem stvaranja novih radnih mjesta za nezaposlene članove udruge, 2016. pokrenuli su projekt 'Sapuni s točkicama', odnosno proizvodnju sapuna u poduzeću 'Sfera Visia' u vlasništvu udruge. 'Sapun s točkicama', rečeno je, ručno je rađeni sapun s ispupčenim točkicama koje ga čine prepoznatljivim i istovremeno simboliziraju slijepe i slabovidne osobe.

predsjednik Milanović s predstavnicima Udruge slijepih Zagreb za stolomProjekt 'Sapuni s točkicama' prepoznat je ove godine i na međunarodnoj razini. Za globalni doprinos odnosa s javnošću u skladu s ciljevima održivog razvoja UN - cilj broj 10 - smanjenje nejednakosti, za projekt 'Sapuni s točkicama' agencija 'Apriori World' osvojila je nagradu Golden World Awards 2020, koju dodjeljuje International Public Relations Association iz Londona. Agencija 'Apriori World' za Udrugu slijepih Zagreb bez naknade radi komunikacijske strategije, brendiranje i prikupljanje materijalnih sredstava.

Predsjednik Milanović pozdravio je aktivnosti udruge te potvrdio svoju podršku i budućim projektima koji imaju za cilj uključivanje što većeg broja slijepih i visoko slabovidnih osoba u društveni život jer to pridonosi izgradnji ravnopravnog društva. Na sastanku s predsjednikom Milanovićem sudjelovali su predsjednik Udruge slijepih Zagreb Branimir Šutalo, izvršni direktor udruge Goran Denis Tomašković, članovi Dario Vuljar, Zrinka Kovačić i Monika Rastovac te direktor agencije 'Apriori World' i volonter u 'Sfera Visia' Danijel Koletić.

novinarka In Portala u invalidskim kolicima

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti