KBC RIJEKA Udruga Portić uručila donaciju za Kantridu u sklopu projekta 'I ti možeš uljepšati nečije snove'

Iznos ukupne donacije od 132 tisuće kuna prikupljen je s ciljem uređenja i oplemenjivanja bolničkih prostora kako bi se pomoglo podizanju kvalitete bolničkoga standarda i boravka djece i roditelja

Udruga Portić

 

U petak je u Dječjoj bolnici Kantrida održano svečano uručenje donacije Udruge za promicanje dobrobiti djece 'Portić' Klinici za pedijatriju KBC-a Rijeka.

Donacija je realizirana zahvaljujući sredstvima prikupljenim tijekom humanitarne akcije i koncerta 'I ti možeš uljepšati nečije snove', održanog 24. listopada 2019. u Centru Zamet. Priredba Udruge 'Portić' organizirana je povodom 10. obljetnice programa 'Pripovjedač/ica priča za laku noć – Tete i barbe pričalice'. Humanitarni koncert podržali su mnogobrojni donatori i sponzori, pravne i fizičke osobe, a svi izvođači su nastupili bez naknade te su tako uvelike pridonijeli uspjehu akcije.

Iznos ukupne donacije od 132 tisuće kuna prikupljen je s ciljem uređenja i oplemenjivanja bolničkih prostora kako bi se pomoglo podizanju kvalitete bolničkoga standarda i boravka djece i roditelja.

Klinika za pedijatriju tako je opremljena sa 11 fotelja Blues Comfort – ležajevi za roditelje, 22 zidne didaktičke drvene igračake, 2 televizora, 3 vanjska stola s klupama (čelik – drvo), opremom za čekaonicu – stolić na kotačiće i 6 stolica, opremom za knjižnicu – 2 police, 2 stolića, 8 stolica, igraonicom/kućicom na drvetu s toboganom za ulazni hol Poliklinike te oslikanim naljepnicama na ulaznim stijenama Poliklinike.

Udruga je još jednom poslala poruku zahvale svim građanima koji su kupnjom ulaznice sudjelovali u prikupljanju sredstava namijenjenih Zavodu za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku i Zavodu za neurologiju i dječju psihijatriju na Klinici za pedijatriju KBC-a Rijeka.

Anita Blažinović

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti