DINAMO Predstavljena Zaklada 'Nema predaje' namijenjena i osobama s invaliditetom

Jedno od područja rada Zaklade je integracija osoba s invaliditetom u nogomet i društvo,  a s druge strane imat će neke nove ideje i inicijative o kojima ćemo na vrijeme obavijestiti javnost

Dinamo -Zaklada

 

U utorak je na stadionu Maksimir predstavljena Zaklada GNK Dinamo 'Nema predaje'.

Službena zaklada hrvatskog prvaka kreće s radom, a u samu zakladu moći će se uključiti svi navijači i zainteresirani pojedinci ili organizacije koje se žele baviti humanitarnim radom i promovirati jednakost i jednake mogućnosti.

Zaklada je predstavljena na svečanoj promociji, sukladno epidemiološkim mjerama, a program je emitiran i putem prijenosa uživo na YouTube kanalu Dinama.

Uzvanicima i gledateljima obratili su se predsjednik Dinama Mirko Barišić te upraviteljica Zaklade Nema predaje Vlatka Peras, uz govore i simboličnu predaju čeka na kraju promocije. Dinamo je za početak rada zaklade te u svrhu provedbe svih programa i aktivnosti uplatio donaciju u iznosu od milijun kuna.

- Dinamo je i do sada bio vrlo aktivan na humanitarnom i socijalnom planu i s mnogo smo uspjeha obavili neke zadaće koje su bile pred nama. Ovo nas posebno veseli jer je to organizirani pristup, njegovanjem tih vrijednosti koje su od koristi za cijelu zajednicu. Do sada je osvojeno 60 Dinamo - Zakladatrofeja, to je zapanjujuća brojka. Bio bih slobodan i rekao da je ovaj čin osnivanja zaklade nova medalja i novi trofej, ravnopravan gotovo svim trofejima koje smo osvojili. Trudit ćemo se da zaklada ispuni svoju svrhu - rekao je na promociji predsjednik kluba Mirko Barišić.

Stav je kluba da nogomet treba biti dostupan svima, ne samo sportašima već i djelatnicima i navijačima, bez obzira na boju kože, nacionalnost, vjeru, spol. Ovu je ideju prokomentirala upraviteljica zaklade Vlatka Peras.

- Cilj zaklade je da nogomet bude pristupačan svima te da svi imaju jednake mogućnosti u nogometu i sportu. Zaklada će kroz natječaje i donacije pomagati onima kojima je to najpotrebnije, a s druge strane imat će neke nove ideje i inicijative o kojima ćemo na vrijeme obavijestiti medije i javnost.

- Dinamo već niz godina provodi brojne aktivnosti; radimo na suzbijanju diskriminacije i rasizma, promociji sportskog i zdravog načina života, projekte u kojima su uključene osobe s invaliditetom i to je zapravo temelj naše zaklade. Ono na što smo posebno ponosni je to što je rad kluba prepoznat u Hrvatskoj i Europi i to nam daje motiv da nastavimo u istom smjeru. Pozivam sve one koji vole Dinamo i koji se žele baviti humanitarnim radom da podrže Zakladu Nema predaje – kazala je Vlatka Peras.

Po završetku službenog dijela uslijedila je simbolična predaja donacije u iznosu od milijun kuna, kao i rezanje torte za uspješan početak rada zaklade.

Promociji koja je održana sukladno epidemiološkim mjerama u užem krugu uzvanika prisustvovali su upraviteljica zaklade Vlatka Peras, predsjednik upravnog odbora Krešimir Antolić te članovi upravnog odbora Amra Peternel, Iva Cigrovskij, Damir Krznar i Damir Najmenik, zatim članovi upravljačkih tijela GNK Dinamo, predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza izvršni direktor Marijan Kustić i viši savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić, bivši igrači Dinama, povjerenici, sponzori kluba i predstavnici medija.

Navijači, partneri kluba i svi oni koji vole Dinamo mogu se u rad zaklade uključiti kao podupiratelji, donacijom određenih novčanih iznosa na godišnjoj razini. Sve detalje možete pronaći na web stranici zaklade zakladanemapredaje.hr

Zakladu pratite na Instagramu i YouTube kanalu.

Anita Blažinović

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti