ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Vrijedna donacija gradskim društvima Crvenog križa

Cilj ovog projekta je omogućiti besplatno korištenje raznih ortopedskih i medicinskih pomagala osobama s trajnim invaliditetom, oboljelima od kroničnih bolesti, palijativnim bolesnicima, nepokretnim i gerijatrijskim bolesnicima, kao i bolesnicima koji su privremeno nepokretni zbog oporavka od operativnih zahvata, lomova ekstremiteta te naglo oboljelim osobama

Crveni križ, donacija

 

U sklopu projekta 'Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala' gradskim društvima s područja Zagrebačke županije donirana su pomagala u vrijednosti 185.772 kune. Donaciju Društva Crvenog križa Zagrebačke županije uručila im je ravnateljica Drinka Sopta i predsjednik Društva Ivica Cvetković.

Cilj ovog projekta je omogućiti besplatno korištenje raznih ortopedskih i medicinskih pomagala osobama s trajnim invaliditetom, oboljelima od kroničnih bolesti, palijativnim bolesnicima, nepokretnim i gerijatrijskim bolesnicima, kao i bolesnicima koji su privremeno nepokretni zbog oporavka od operativnih zahvata, lomova ekstremiteta te naglo oboljelim osobama.

Donirano je 45 električnih kreveta, 26 medicinskih madraca, 35 antidekubitalnih madraca, 53 komada PVC plahti, dvanaest invalidskih kolica, 23 hodalice, 28 toalet stolica te osam komada štaka za hodanje.

- S obzirom da postoji velika potreba naših sugrađana za posuđivanjem ortopedskih pomagala, Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije prepoznalo je tu potrebu te će nastaviti podržavati ovaj zajednički projekt gradskih društava Crvenog križa s područja Zagrebačke županije i ubuduće - izjavila je prilikom uručivanja vrijedne donacije ravnateljica Sopta.

Inače, za više informacija o načinu posuđivanja pomagala potrebno je kontaktirati društvo Crvenog križa s područja mjesta stanovanja korisnika.

Anita Blažinović

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti