HRVATSKI LOGOPEDI Istraživanje o iskustvima roditelja djece s jezičnim poremećajem

Željeli bismo saznati kako Vi doživljavate jezične teškoće svoga djeteta, kako se s njima nosite u svakodnevnom životu te s kakvim reakcijama okoline se susrećete. Ovo je prvo ovakvo znanstveno istraživanje, a nove spoznaje omogućit će nam razvoj sustava podrške roditeljima, poručuju organizatori istraživanja

Logoped, ilustracija

Ilustracija

Ako ste roditelj djeteta u dobi do 15 godina koje ima poremećaj izražavanja, razumijevanja, posebne jezične teškoće, razvojni jezični poremećaj, poremećaj razvoja govora i jezika, usporen jezični razvoj ili specifične teškoće čitanja i učenja, bilo bi poželjno da se uključite u veliko internetsko istraživanje o iskustvima roditelja. 
Sve razvojne teškoće djeteta predstavljaju izazov kako za mališana, tako i za roditelje.

- Željeli bismo saznati kako Vi doživljavate jezične teškoće svoga djeteta, kako se s njima nosite u svakodnevnom životu te s kakvim reakcijama okoline se susrećete. Ovo je prvo ovakvo znanstveno istraživanje, a nove spoznaje omogućit će nam razvoj sustava podrške roditeljima. Sve sudionike istraživanja obavijestit ćemo o rezultatima.

U provedbi istraživanja sudjeluju logopedi i roditelji iz različitih dijelova Hrvatske. Ako ste zainteresirani da se uključite, molimo Vas da u nastavku odgovorite na nekoliko pitanja kojima ćemo provjeriti odgovarate li opisu naših sudionika (podaci o Vašem imenu ili imenu djeteta neće se tražiti).

Napominjemo da ciljeve ovog istraživanja nije moguće ostvariti bez vas. Sudjelovanje je dobrovoljno, ali nadamo se da ćete se odazvati pozivu jer mišljenje i iskustva svakoga od vas su nam iznimno bitna.
U istraživanju sudjeluje samo jedan djetetov roditelj - kažu organizatori istraživanja.

Upitnik je dostupan na poveznici: www.surveymonkey.com//regg?fbclid=IwAR3AdYBnhlR0-3YZsOdqWa_Suc9Mkro1Emn9tevFtqX4gtKICl8XUrR6Pg0

Za sve dodatne informacije roditelji se mogu obratiti istraživačici na mkramaric@erf.hr. Ispunjavanjem ovog upitnika pristajete da se podaci koriste u navedene svrhe.

Božica Ravlić

 

Autorica: Božica Ravlić