BICIKLOM ZA VUKOVAR Biciklistički maraton u spomen na žrtvu Grada Heroja

Zagrebački biciklisti krenuli su na maraton iz Ulice grada Vukovara, a nakon tri dana vožnje u Vukovaru će sudjelovati u koloni sjećanja

Biciklistički maraton Zagreb - Vukovar

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ispratio je protekle subote, 14. studenog, sudionike tradicionalnog biciklističkog maratona Zagreb – Vukovar, na 330 kilometara dug put do Grada heroja, koji se održava u sjećanje na žrtvu Vukovara te radi promicanja zdravog života već devetu godinu zaredom, pod nazivom 'Biciklom za Vukovar'.

Kako je objavljeno na www.zagreb.hr, Mihael Keškić iz organizacijskog tima Udruge 'Za Vukovar' istaknuo je da ove godine sudjeluje 25 sudionika koji će na ovaj način još jednom iskazati počast Vukovaru, uz promicanje pozitivnih vrijednosti, zdravog i aktivnog načina života.

- Prije devet godina, sedmorica pripadnika 148. brigade spontano su se organizirali i krenuli biciklima za Vukovar. Od tada pa do danas, svake godine ih ispraćamo na put - rekao je gradonačelnik Bandić te zaželio sudionicima sreću na putu.

Uglavnom, 25 biciklista krenulo je iz zagrebačke Ulice grada Vukovara na put, a nakon tri dana vožnje, u Vukovaru će sudjelovati u koloni sjećanja.

Kako je objavio HRT, u nedjelju 15. studenog, Damir Luka Saftić, organizator akcije, kazao je da se na poseban način odaje počast gradu Vukovaru. Dodao je da će u Vukovaru biti dva dana, dočekat će ih predstavnici Grada Vukovara, obići će Vukovarski vodotoranj, a nada se da će sudjelovati i u Koloni sjećanja. 

Klaudija Klanjčić

 

Autorica: Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti