PROJEKT DM & STORY Hvale vrijedna donacija za udrugu P.I.N.K. life i KBC Zagreb

Kontinuirana podrška dm-a pomaže nam da nastavimo s aktivnostima kojima udruga P.I.N.K. life želi osvijestiti građane o važnosti prevencije oboljenja od malignih bolesti te omogućiti kvalitetnu dijagnostiku, liječenje i rehabilitaciju oboljelih, izjavila je Nives Morić, predsjednica udruge P.I.N.K. life

DM-Story, donacija

 

Predstavnici trgovačkog lanca dm i Storyja uručili su donacijski ček udruzi P.I.N.K. life od 57.112 kuna namijenjenih otplati kupljenog histeroskopa za Klinički bolnički centar Zagreb i za daljnji rad Udruge. Histeroskop je uređaj koji najnovijim i najsuvremenijim metodama odstranjuje sumnjive tvorbe na ginekološkim organima i time uvelike pomaže u kvalitetnijem i lakšem liječenju.

Donacija je ostvarena tijekom listopada u prodavaonicama dm-a u sklopu projekta Pink ribbon u koji se kupnjom odabranih proizvoda uključilo više od 48 tisuća građana. Trgovački lanac dm i partneri su za svaki kupljeni označeni proizvod donirali jednu kunu udruzi P.I.N.K. life.

- Ponosni smo što su se kupci dm-a u mjesecu borbe protiv raka dojke uključili u projekt i podržali rad Udruge P.I.N.K. life. Edukativnim aktivnostima u sklopu projekta ukazali smo na važnost samopregleda i redovitih liječničkih pregleda u ranom otkrivanju i uspješnijem liječenju raka dojke. Prikupljanjem sredstava još smo jednom pokazali kako udruženim snagama možemo pozitivno utjecati na kvalitetu liječenja i života naših sugrađana - izjavila je Gordana Picek, prokuristica i voditeljica resora nabave i marketinga u dm-u.

- Kontinuirana podrška dm-a pomaže nam da nastavimo s aktivnostima kojima udruga P.I.N.K. life želi osvijestiti građane o važnosti prevencije oboljenja od malignih bolesti te omogućiti kvalitetnu dijagnostiku, liječenje i rehabilitaciju oboljelih. U ime udruge želim zahvaliti dm-u i njihovim partnerima što su omogućili kupnju ovog vrijednog uređaja za Petrovu bolnicu te što su nam pomogli da osvijestimo naše sugrađane o važnosti brige o vlastitom zdravlju - izjavila je Nives Morić, predsjednica udruge P.I.N.K. life.

- Devetu godinu za redom obilježvamo mjesec borbe protiv raka dojke, a posebno smo ponosi i sretni na ovu suradnju koju imamo s dm-om jer smo kroz zadnje dvije godine zajedničkim snagama  omogućili da učinimo ovakve veće korake te ostvarimo konkretniju pomoć i Udruzi i potrebitim bolnicama - rekao je Branimir Ceboci.

Lanac dm i partneri su tijekom proteklih godinu dana udruzi P.I.N.K. life predali tri donacije ukupne vrijednosti veće od 140.000 kuna.

Anita Blažinović

 

Autorica: Anita Blažinović