ZET Predstavljeno sedam novih autobusa prilagođenih osobama s invaliditetom

Autobusi zadovoljavaju najstrože europske norme zahvaljujući Euro 6 motorima, što znači da su u potpunosti ekološki prihvatljivi, a ujedno su i prilagođeni za prijevoz osoba s invaliditetom

ZET, autobusi, osobe s invaliditetom

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima,  je u utorak na Autobusnom pogonu Podsused prisustvovao predstavljanju sedam od ukupno 29 novih autobusa za potrebe ZET d.o.o. Riječ je o posljednjoj isporuci poluniskopodnih autobusa Iveco Crossway u okviru projekta 'Nabava 29 autobusa za potrebe ZET d.o.o.', objavljeno je na mrežnoj stranici zagreb.hr.

 - Dižemo standard organiziranog javnog prijevoza kako bi putnicima osigurali kvalitetnija i ugodnija putovanja na svoje destinacije - rekao je gradonačelnik Bandić te dodao da će ZET uskoro raspisati natječaj za zapošljavanje vozača s obzirom na proširenje voznoga parka. Istaknuo je da su nova vozila rezultat napora Grada Zagreba i ZET-a da konstantno ulažu u ZET, osobe s invaliditetomobnovu voznoga parka, podizanje kvalitete usluge, dostupniji te sigurniji prijevoz.

Direktorica ZET-a Ljuba Žgela je objasnila da je ukupna investicija za projekt 'Nabava 29 autobusa za potrebe ZET d.o.o.' iznosila oko 56 milijuna kuna, pri čemu je 85 posto prihvatljivih troškova sufinancirano iz programa EU 'Konkurentnost i kohezija', dok se preostalih 15 posto sufinancira iz proračuna Republike Hrvatske.

Novi autobusi marke Iveco Crossway LE City najnovija su generacija vozila za prijevoz putnika u europskim gradovima. Zadovoljavaju najstrože europske norme zahvaljujući Euro 6 motorima, što znači da su u potpunosti ekološki prihvatljivi, a ujedno su i prilagođeni za prijevoz osoba s invaliditetom.

Anita Blažinović

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti