Terapeut u meni vidi beznadan slučaj. Trebam li ga prijaviti?

PITANJE: Veronika L. (27) Ne znam što trebam poduzeti po ovom pitanju jer ni sama nisam sigurna jesam li u pravu. Ako postupim samo na osnovu osjećaja a ne činjenica svjesna sam da mogu uništiti nečiju karijeru ali i život. Naime, patim od težeg oblika paraplegije i prisiljena sam ići na rehabilitaciju kod jednog fizijatra koji, čini mi se, svoj posao odrađuje preko volje...

... Premda mi to nikada nije rekao u facu, imam osjećaj da fizijatar u meni vidi beznadan slučaj, osobu oko koje se ne isplati pretjerano truditi. Je li to kršenje Hipokratove zakletve? Ako mislim da mi ne posvjećuje zasluženu pažnju, trebam li svog fizijatra prijaviti nadležnim tijelima, i koja su to tijela? Hvala!

ODGOVOR: Draga Veronika ,
savjetujem Vam da prvenstveno pokušate promijeniti terapeuta ukoliko je moguće jer ni Vi nažalost nećete napredovati u poboljšanju svog stanja ukoliko nemate volju za suradnju sa spomenutim terapeutom, a ni on po Vašim riječima nema određen stupanj zalaganja i profesionalnosti . Možda jednostavno karakterno niste kompatibilni. No, ukoliko smatrate da njegov rad nije na profesionalno zadovoljavajućoj razini i ne doprinosi Vašem napretku  možete se obratiti pritužbom Hrvatskoj komori fizioterapeuta na mail   hkf@hkf.hr i tel:
01/ 55 31 411 i 01/ 55 31 439.

Marina Petrić, Pravna klinika u Zagrebu