UDRUGA BOLJE SUTRA Članica Mirjana Horvat u novom spotu MUP-a i PU koprivničko-križevačke

Spotu je cilj poticanje empatije prema osobama s invaliditetom i osobama starije životne dobi u potencijalno opasnim situacijama u prometu i bit će preveden na hrvatski znakovni jezik

Udruga Bolje sutra

 

Bliži se Međunarodni dan osoba s invaliditetom, koji se obilježava 3. prosinca, a povodom toga Udruga osoba s invaliditetom 'Bolje sutra' grada Koprivnice surađivala je s MUP-om i Policijskom upravom koprivničko-križevačkom na zanimljivoj aktivnosti.

Na prostoru koprivničkog kvarta Lenišće, odnosno u okolici koprivničke policijske postaje, članica Udruge Bolje sutra Mirjana Horvat sudjelovala je u snimanju spota koji će biti prikazivan na MUP-ovim sredstvima informiranja, kao i na nacionalnim televizijama. Kako je rekla policijska službenica za prevenciju PU koprivničko-križevačke Maja Gregurović, cilj spota je poticanje empatije prema osobama s invaliditetom i osobama starije životne dobi u potencijalno opasnim situacijama u prometu.

– Apelira se na svijest građana i njihovu empatiju, kako bismo znali kome treba pomoći, kada i kako. Svima nam je u određenim situacijama potrebna pomoć, no na način da osobe kojima je ona potrebna nemaju osjećaj da ih netko žali, već da građani znaju prepoznati situaciju kada vide slijepu i slabovidnu osobu, osobu u kolicima ili osobu koja se otežano kreće, da joj pristupe na odgovarajući način, pitaju ju je li joj potrebna pomoć – objasnila je Maja Gregurović.

Osim Mirjane Horvat iz Udruge 'Bolje sutra' u spotu će opasne situacije u prometu 'proživljavati' i član Udruge slijepih koprivničko-križevačke županije Mario Šutalo. Spot će biti preveden i na hrvatski znakovni jezik.

Ova aktivnost nastavak je dobre dugogodišnje suradnje Udruge 'Bolje sutra' i Policijske uprave koprivničko-križevačke. Podsjetimo, surađivali su i na projektu 'Dan kao san', kao i na nizu povremenih aktivnosti.

Anita Blažinović

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti