UDRUGA JOB Opljačkan autobus koji je služio osobama s invaliditetom, a novaca za popravak nemaju

Ukradeno je puno elektronike i autobus je neupotrebljiv. Pitanje koliko će koštati popravak, pogotovo što je novaca na računu oko nule. Ali naš velečasni Dragec, iako očajan i žalostan, prvo što je napravio rekao je idemo se pomoliti za provalnika i dušu njegovu, napisao je dopredsjednik Udruge Job

Udruga Job, autobus

 

Humanitarna udruga Job već se preko 20 godina bavi osmišljavanjem života osobama s invaliditetom za koje organiziraju brojna hodočašća i druženja. Kako sami kažu, pomažu svima bez obzira na spol, dob, vjeroispovijest i ostale razlike.

Otkako Udruga Job postoji više puta su ih posjećivali provalnici. Kada su su im ukrali računala, nisu baš bili sretni, ali razveselila ih je ubrzo donacija još boljih računala. Kada su im u Rimu provalili u autobus i ukrali  kolače, piće i harmoniku, velečašni Dragec je rekao da su to neki veseljaci kad su samo to ukrali i čim su se vratili natrag na poklon je stigla još bolja i veća harmonika, a kolača i napitaka od tada nikada ne manjka.

- Ova zadnja provala u naš autobus ne izgleda lijepo. Ukradeno je puno elektronike i autobus je neupotrebljiv. Pitanje koliko će koštati popravak, pogotovo što je novaca na računu oko nule.

Ali naš velečasni Dragec, iako očajan i žalostan kada se sjetio na koji način se nabavio taj autobus i koliko je sve članova pripomoglo, prvo što je napravio rekao je idemo se pomoliti za provalnika i dušu njegovu.

Meni to ne bi palo na pamet napraviti i bio bih prilično srdit na lopove, ali naš Dragec je poseban.

Možda računa, poučen iskustvom, da će doći još bolji autobus. Tko zna? Vrijeme će pokazati, ali kao što se on moli za nas sve i prikazuje nas u misama, pomolimo se i mi za njega i udrugu Job da ovo loše i negativno se pretvori u pozitivno - napisao je na Facebook stranici dopredsjednik udruge Job Mario Blažanović

I vi možete pomoći da autobus ponovno vozi putnike s invaliditetom uplatom na račun IBAN HR1023600001101458858.

Anita Blažinović

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti