ARENA CENTAR Donacija Caritasu Zagrebačke nadbiskupije

Kuća Brezovica dobila je potrebna medicinska pomagala, aparate i uređaje za rehabilitaciju korisnika, rampu za ukrcaj u vozilo za transport, nabavljena je potrebna informatička oprema, a zaposlenicima je omogućena edukacija i osposobljavanje

 

Zahvaljujući donaciji Arena Centra krajem prošle godine u iznosu od 485.000 kuna, brojnim korisnicima zagrebačkog Caritasa tijekom ove godine prepune izazova i poteškoća podignuta je kvaliteta života te omogućena veća konkurentnost na tržištu rada, izvijestio je Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

Kuća Brezovica dobila je potrebna medicinska pomagala, aparate i uređaje za rehabilitaciju korisnika, rampu za ukrcaj u vozilo za transport, nabavljena je potrebna informatička oprema, a zaposlenicima je omogućena edukacija i osposobljavanje. Korisnicima kuća u Trešnjevci, Dubcu, Vugrovcu i Kući za mlade osigurane su željene edukacije te polaganje vozačkih ispita, a svi su odradili 440 sati volonterskog rada.

- Svjesna sam da mnoge ustanove i organizacije poput nas za provedbu svojih aktivnosti ovise o donacijama privatnih i pravnih osoba. Zahvalna sam odgovornima u Arena Centru koji su ovu donaciju usmjerili na potrebe korisnika našeg Caritasa. Vjerujem da smo opravdali njihovo povjerenje te se nadam da ćemo suradnju nastaviti i u nadolazećim vremenima. Jednako tako se nadam da će i korisnici, u čije ime prenosim zahvalu, opravdati povjerenje nas i donatora te na najbolji način iskoristiti ponuđene prilike - izjavila je ravnateljica Caritasa sestra Jelena Lončar.

- Arena Centar je već deset godina omiljena destinacija za shopping i zabavu Zagrepčana i njihovih gostiju. Ta nam je podrška zajednice omogućila da svoju zahvalnost iskažemo kroz donacije onima kojima je to najpotrebnije. Društvena odgovornost je visoko na listi prioriteta našeg poslovanja te podržavamo rad brojnih udruga i humanitarnih organizacija, dječjih poliklinika i bolnica, domova za nezbrinutu djecu, škola i vrtića. U posljednje smo dvije godine donirali čak šest milijuna kuna kroz različite projekte, a kroz donaciju Caritasu smo, između ostalog, pomogli djeci s tjelesnim oštećenjima da nabave medicinska pomagala i uređaje za rehabilitaciju, omogućili dodatnu edukaciju mladih ljudi kako bi jednoga dana mogli sami zarađivati za život te razveselili mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi i studente slabijeg imovinskog stanja - izjavila je Nataša Milašinčić, centar manager Arena Centra.

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti