VUKOVAR Dvije stradalničke udruge osigurale gotovo dva milijuna kuna te zaposlile 20 žena

Projekti Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara i Udruge obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata prošli su u Programu zapošljavanja žena Zaželi II

 

- U Hrvatskoj postoji na tisuće braniteljskih i stradalničkih udruga, među kojima je mali broj onih koje su svojim aktivnostima uspjele osigurati EU sredstva, ali i zaposliti određen broj nezaposlenih osoba. Među takvima su i dvije vukovarske udruge, i to Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara i Udruga obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Te dvije udruge prošle su sa svojim projektima u Programu zapošljavanja žena Zaželi II - objavljeno je na vecernji.hr.

Kako je pojašnjeno, kroz projekt pod nazivom 'Vrijeme je za osmijeh' Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara, čiji je predsjednik Franjo Šoljić, zaposlila je deset žena, koje će kroz idućih dvanest mjeseci skrbiti za 60 starijih i nemoćnih građana Vukovara. Projekt je vrijedan gotovo milijun kuna, a financiran je u stopostotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda. 

Sa svojim projektom 'Nikad nije kasno' kroz Program zapošljavanja žena Zaželi II prošla je i Udruga obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, čiji je predsjednik Igor Gavrić. Projekt je vrijedan nešto manje od milijun kuna, a kroz njega je zaposleno još deset žena, koje će svakodnevno skrbiti o 60 starijih i nemoćnih korisnika u Vukovaru i pomagati im u svakodnevnim poslovima.

 

Autorica: Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti