POMAGANJE JE UVIJEK IN Humanitarna udruga pokrenula kampanju 'Pomozimo sisačkoj bolnici'

Trenutačno se u bolnici mogu koristiti samo tri zgrade – ginekologije, kirurgije i hemodijalize. Središnji je paviljon u izgradnji i još nema uporabnu dozvolu, a pet se zgrada urušilo

Opća bolnica Sisak

 

Među brojnim građevinama koje su stradale tijekom razornih potresa krajem 2020. godine na području Sisačko-moslavačke županije nalazi se i Opća bolnica 'Dr. Ivo Pedišić' u Sisku.

S obzirom da joj je nužna hitna pomoć, Udruga 'Pomaganje je uvijek IN' i crowdfunding platforma 'Croinvest' pokrenule su kampanju masovnog financiranja 'Pomozimo sisačkoj bolnici'.

Kako su prenijeli mediji koji na terenu prate situaciju, trenutačno se u bolnici mogu koristiti samo tri zgrade – ginekologije, kirurgije i hemodijalize. Središnji je paviljon u izgradnji i još nema uporabnu dozvolu, a pet se zgrada urušilo. U bolnici su, uz građevine, stradali namještaj te medicinska, telekomunikacijska i informatička oprema.

- U bolnici je trenutačno smješteno pedesetak pacijenata. Bolnica inače ima 408 kreveta i kroz nju dnevno prođe između 1000 i 1200 pacijenata. Sada obavljamo samo dijagnostičku obradu i obrađujemo hitne internističke, infektološke, pedijatrijske i kirurške slučajeve. Sve teže slučajeve, nažalost, moramo slati u Zagreb - kazao je mr. sc. Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opće bolnice 'Dr. Ivo Pedišić', što je objavljeno na www.radiomoslavina.hr.

Ujedno je istaknuto da se ukupna šteta u bolnici u ovom trenutku još ne može procijeniti, no, dok se čeka sustavna obnova bolnice, potrebno joj je pomoći u žurnoj nabavi opreme koja je zdravstvenim djelatnicima potrebna u radu, a pacijentima tijekom boravka u bolnici.

- Sredstva koja prikupljamo svojevrsna su hitna pomoć sisačkoj bolnici. Zato molim tvrtke i građane da se u kampanju uključe svojim donacijama. Svojim srcem reanimirajmo sisačku bolnicu - poručio je Ognjen Bagatin, predsjednik Udruge 'Pomaganje je uvijek IN'.

Kampanja 'Pomozimo sisačkoj bolnici' trajat će 30 dana sa ciljem prikupljanja milijun kuna, koji će se u cijelosti prebaciti na račun bolnice. Po okončanju kampanje, bolnica će objaviti izvješće na što su donacije utrošene.

Klaudija Klanjčić

 

Autorica: Klaudija Klanjčić

Foto: www.radiomoslavina.hr

 

Povezane vijesti