ZAŽELI Projekt 'Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije - faza 2' pred potpisivanjem ugovora

Putem projekta ‘Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije - faza 2’ radit će 61 nezaposlena žena koje će skrbiti o 366 korisnika, najvećim dijelom osoba starije životne dobi te osoba s invaliditetom

Program Zaželi

 

Nakon projekta ‘Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije’, kojeg je kao nositelj provodila u suradnji s 12 partnera i uspješno privela kraju, Bjelovarsko-bilogorska županija prijavila je nastavak ovog projekta na natječaj ‘Zaželi - program zapošljavanja žena - faza II’.

Projekt vrijedan 5.3 milijuna kuna prošao je sve faze odobrenja, a posljednja je donošenje Odluke o financiranju Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, čime je učinjen i posljednji korak uoči potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

Putem projekta ‘Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije - faza 2’ radit će 61 nezaposlena žena koje će skrbiti o 366 korisnika, najvećim dijelom osoba starije životne dobi te osoba s invaliditetom.

Projekt je to dvostruke vrijednosti budući da, s jedne strane, omogućava radna mjesta i redovne prihode osobama koje su duže vremena bez posla, kao i priliku za obrazovanjem i stjecanjem novih znanja i vještina.

S druge strane, Bjelovarsko-bilogorska županija pruža sustavnu brigu i skrb starijim i nemoćnim sugrađanima kojima se uključivanjem u projekt omogućava prijeko potrebna pomoć, a samim time i poboljšanje kvalitete života.

Autor: In Portal

 

Povezane vijesti