NAKON RAZORNOG POTRESA Savez društava 'Naša djeca' pruža psihosocijalnu podršku mališanima Banovine

Veliki trud i suosjećanje svih naših volontera se nastavlja u skladu s našom vizijom po kojoj brinemo o djeci od 1950., pokazujući da i u najtežim trenucima ova najstarija organizacija za djecu, koja već 70 godina brine za djecu, ima svoje veliko srce diljem Hrvatske, poručila je dopredsjednica saveza Sonja Borovčak

Petrinja, grad prijatelj djece

 

Savez društava 'Naša djeca' Hrvatske, u koordinaciji s društvom 'Naša djeca' Zabok, organizira psihosocijalnu podršku za djecu i njihove roditelje iz potresom pogođene Banovine koji su privremeno smješteni u Mariji Bistrici, Crikvenici, Vinodolu, Opatiji, Lovranu i Rijeci.

Za djecu Banovine koja su s obitelji smještena u Hotelu Kaj u Mariji Bistrici, Hotelu International u Crikvenici, te u privatnim smještajima u Vinodolu, Opatiji, Lovranu i Rijeci organizirane su kreativne radionice, proslave rođendana te program pripovijedanja bajki 'Bajkaonica', priopćio je u utorak Savez društava 'Naša djeca' Hrvatske.

Navode da svaki tjedan educirane pripovjedačice i volonteri iz društava 'Naša djeca' Zabok, Bjelovar, Sv. Križ Začertje, Crikvenica, Vinodol i Opatija pričaju bajke, organiziraju kreativne aktivnosti, igraonice, rođendaonice i ostale animacijske sadržaje kako bi djeci iz Petrinje, Siska i Gline pomogli da se lakše nose s doživljenim stresom i boravkom daleko od svog doma.

Uključeni volonteri i djeca iz društava "Naša djeca" ističu kako su zahvalni i sretni što mogu doprinijeti, barem jednim djelićem svojeg vremena, da prijateljima u mjestima razorenim potresom barem nakratko olakšaju teške trenutke.

Iz Saveza društava 'Naša djeca' Hrvatske kažu kako su od prvog dana razornog potresa na području Banovine zajedno s brojnim volonterima iz svoje mreže društava počeli s pružanjem prvih oblika psihosocijalne podrške za djecu i roditelje raseljene po cijeloj Hrvatskoj.

Prilikom posjeta djeci i roditeljima smještenim u Hotelu Kaj u Mariji Bistrici, dopredsjednica Saveza društava 'Naša djeca' Hrvatske, Sonja Borovčak, naglasila je važnost aktivnosti koje njihova društva provode za djecu u trenutnoj kriznoj situaciji.

- Sve vrijedne humanitarne akcije mreže Saveza društava 'Naša djeca' Hrvatske koju čini više od 100 lokalnih društava , dogovaraju se s koordinatorima na terenu i nastavit će se i dalje prema potrebama djece i roditelja. Veliki trud i suosjećanje svih naših volontera se nastavlja u skladu s našom vizijom po kojoj brinemo o djeci od 1950. pokazujući da i u najtežim trenucima ova najstarija organizacija za djecu, koja već 70 godina brine za djecu, ima svoje veliko srce diljem Hrvatske - poručila je Borovčak.

Iz Saveza društava 'Naša djeca' Hrvatske pozivaju građane da im donacije uplate na žiro-račun Saveza DND Hrvatske IBAN broj: HR5823600001101338005, opis plaćanja: 'Za djecu Banovine'.

Autor: Hina

 

Povezane vijesti