CENTAR STANČIĆ U sklopu projekta 'Za bolje sutra' stiglo dvoje mladih volontera iz Rusije

Daniil Ikonnikov i Sevda Ziiadova pokazali su se kao najbolji kandidati za provođenje ovog projekta među brojim prijavljenima, kažu iz Stančića

Daniil Ikonnikov i Sevda Ziiadova.

 

Kao nositelji oznake kvalitete Europskih snaga solidarnosti, početkom siječnja su u Centru Stančić započeli s provedbom projekta 'For a better tomorow' u okviru Agencije za mobilnost i ESS. Projekt im je doveo dvoje mladih volontera iz Rusije koji će volontirati i stanovati u Stančiću do 30. studenog ove godine.

Ključni cilj projekta je povećanje angažmana mladih te promicanje socijalne uključenosti i jednakih mogućnosti. Projektne aktivnosti podijeljene su u dvije glavne komponente koje se sastoje od društveno korisnog rada i stjecanje znanja o upravljanju projektima. Prva komponenta aludira na neposredni rad s osobama s invaliditetom (odraslima i djecom) putem sudjelovanja u interaktivnim  radionicama, njihovim uključivanjem u terapijsko jahanje, glazbene i umjetničke radionice i slično.  Izvođenje navedenih aktivnosti planira i prati stručno osoblje te pomaže volonterima u procesu prilagodbe i njihovog neposrednog rada.

- Daniil Ikonnikov i Sevda Ziiadova pokazali su se kao najbolji kandidati za provođenje ovog projekta među brojim prijavljenima. Osim visokim obrazovanjem, mogu se pohvaliti empatijom, motivacijom za učenje, željom za pomaganjem i druženjem s našim korisnicima. Budući da svako ljeto idemo na  ljetovanje u Sveti Filip i Jakov, planirali smo da volonteri tamo provode ljetne praznike s našim korisnicima. Putem komponente projekta koja se odnosi na upravljanje projektom podučit ćemo  volontere o poslovnom razvoju, zadacima, upravljanju troškovima i rizicima, rasporedu i vođenju, što će im biti od koristi u kreiranju njihove buduće poslovne karijere - kazali su iz Stančića.

Anita Blažinović

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti