DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA Ministar Josip Aladrović potpisao ugovor za osnivanje sigurne kuće

Projekt obuhvaća rekonstrukciju i opremu objekta koji će biti trajno sklonište za žrtve, kao i povećanje broja stručnjaka za pomoć žrtvama u tim objektima - posebno iz područja psihološkog savjetovanja te pružanje multisektorske edukacije za dvadeset stručnjaka

Josip Aladrović i Nikola Dobroslavić.

 

Ministar Josip Aladrović u ponedjeljak, 15. veljače je u sklopu radnog posjeta Dubrovačko-neretvanskoj županiji potpisao sa županom Nikolom Dobroslavićem ugovor za osnivanje skloništa za žrtve nasilja u obitelji 'Josipov dom'. Vrijednost projekta iznosi više od 11,7 milijuna kuna, a skloništem će partnerski upravljati Dubrovačko-neretvanska županija i Caritas Dubrovnik.

- Ovim projektom žrtve obiteljskog nasilja s područja županije dobit će trajno sklonište u kojem zajedno s djecom imaju osiguranu hranu i smještaj, psihološku pomoć, podršku u ostvarivanju prava na besplatnu pravnu i zdravstvenu pomoć te ono predstavlja mjesto gdje imaju mogućnost planirati daljnje korake, bez neposrednog straha za vlastiti život - istaknuo je ministar Aladrović prilikom potpisivanja ugovora.

Projekt obuhvaća rekonstrukciju i opremu objekta koji će biti trajno sklonište za žrtve, kao i povećanje broja stručnjaka za pomoć žrtvama u tim objektima - posebno iz područja psihološkog savjetovanja te pružanje multisektorske edukacije za dvadeset stručnjaka.

U sklopu radnog posjeta županiji, ministar Aladrović je održao sastanak s gradonačelnikom Grada Dubrovnika Matom Frankovićem prilikom čega se osvrnuo na gospodarsku situaciju u županiji kao i na mjeru očuvanja radnih mjesta Vlade Republike Hrvatske u djelatnostima pogođenima koronavirusom. Istaknuo je kako je do 31. siječnja 2021. na razini županije za potpore isplaćeno više od 405 milijuna kuna.

Anita Blažinović

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti