ZAGREBAČKA ŽUPANIJA 1,9 milijuna kuna za zdravstvene, socijalne i humanitarne udruge

Izvanredne okolnosti kojima smo izloženi proteklih godinu dana, pandemija koronavirusa i potresi, dodatno su nas podsjetili koliko je važno brinuti jedni o drugima i samim time koliko je važna uloga udruga civilnog društva, istaknuo je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić

Ilustracija komponenti zdravstvenog sustava.

 

Zagrebačka županija objavila je javni natječaj za dodjelu 1,9 milijuna kuna za financiranje programa i projekata zdravstvenog, socijalnog i humanitarnog značenja na području Zagrebačke županije u 2021. godini. Prijave se podnose do 3. ožujka 2021. godine.

Prijavitelji moraju djelovati na području Županije najmanje godinu dana prije dana objave javnog natječaja, a udruga mora biti upisana u Registar neprofitnih organizacija. Također, prijavitelji moraju imati osigurane ljudske te materijalne resurse za provedbu programa i projekta čije osnovno područje djelovanja i ciljevi moraju biti zdravstvenog, socijalnog ili humanitarnog karaktera. Program i projekt koji provodi udruga ili druga neprofitna organizacija mora obuhvaćati osobe s prebivalištem na području Zagrebačke županije, biti besplatan za korisnike kojima je namijenjen, a njegovo provođenje ne smije trajati dulje od 12 mjeseci.

- Izvanredne okolnosti kojima smo izloženi proteklih godinu dana, pandemija koronavirusa i potresi, dodatno su nas podsjetili koliko je važno brinuti jedni o drugima i samim time koliko je važna uloga udruga civilnog društva - istaknuo je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić dodavši da je Županija uz ovaj natječaj raspisala i 600 tisuća kuna vrijedan natječaj za programe i projekte braniteljskih udruga.

Programi i projekti od posebnog interesa za Zagrebačku županiju odnose se na zdravstvene, socijalne i humanitarne programe, programe i projekte zaštite od nasilja u obitelji te one umirovljeničkih udruga. Financijska potpora za pojedini program/projekt može biti odobrena u iznosu od najmanje 5.000 kuna do najviše 200.000 kuna, a u okviru ovog javnog natječaja prijavitelji mogu prijaviti i ugovoriti samo jedan program/projekt.

Prijave na natječaj moguće su na dva načina:

- Elektronički, putem sustava ePrijave koji je dostupan na poveznici eprijave.hr. na način da se ispuni odgovarajući obrazac i učita propisana dokumentacija (skenirani dokumenti, formati pdf i jpg) u sustav za prijavu projekata. Popunjeni obrazac prijave potrebno je isprintati, potpisati od strane ovlaštene osobe za zastupanje i potvrditi pečatom te dostaviti, sa svim obveznim prilozima, u jednom primjerku, u zatvorenoj omotnici, poštom, putem dostavljača ili osobno na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje, Ulica grada Vukovara 72/V, 10 000 Zagreb, s naznakom 'Prijava programa - zdravstvena, socijalna i humanitarna djelatnost - NE OTVARAJ';

- Poštom, na način da se popunjeni prijavni obrazac zajedno s traženom dokumentacijom dostavi preporučenom poštom na gore navedenu adresu ili osobno preda u pisarnici u prizemlju zgrade na istoj adresi.

Tekst javnog natječaja, upute za prijavitelje i prijavni obrasci nalaze se ovdje, a više informacija može se dobiti u Upravnom odjelu za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje, Ulica grada Vukovara 72/VI, Zagreb te na brojeve telefona 6009-485, 6009-464 i 6009-405.

Anita Blažinović

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti