PULA Diopter besplatnom edukacijom želi povećati zapošljivost nezaposlenih i osoba s invaliditetom

Projekt ima za cilj poticati i povećati zapošljivost nezaposlenih osoba i osoba s invaliditetom u sektoru turizma i ugostiteljstva

Izrada istarskih fuža, ilustracija.

 

U sklopu projekta 'Rudnici baštine', Diopter - otvoreno učilište Pula nudi novi program osposobljavanja za posao 'priprematelj jela istarske tradicijske kuhinje'. Projekt ima za cilj poticati i povećati zapošljivost nezaposlenih osoba i osoba s invaliditetom u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Važno je istaknuti kako polaznicima Diopter plaća troškove putovanja na osposobljavanje, sanitarni pregled i uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje određenog posla.

Projekt Rudnici baštine provodi Pučko otvoreno učilište Labin u ulozi nositelja, s partnerima Diopter - otvorenim učilištem Pula, Udrugom Istra Inspirit, te Ugostiteljskim obrtima Bukaleta i KORAL d.o.o. Uvjeti upisa u program jesu: završena osnovna škola, minimalno 15 godina starosti, no polaznik mora biti nezaposlena osoba mlađa od 25 godina, nezaposlena osoba starija od 54 godine ili osoba s invaliditetom, javlja regionalexpress.hr.

Trajanje programa je 170 sati konzultativno-instruktivne nastave. Teorija i vježbe održat će se u učionici i praktikumu Diopter - otvorenog učilišta, a praksa u ugostiteljskim ili hotelskim objektima s kojima učilište ima sklopljen ugovor. Po završetku osposobljavanja, zanimanje 'priprematelj jela istarske tradicijske kuhinje' polaznicima se upisuje u e-knjižicu, čime postaju konkurentni na tržištu rada.

U svrhu upisa, iz Dioptra mole sve koji udovoljavaju navedenim uvjetima da ispune online obrazac. Link se nalazi i na Facebook stranici Diopter Otvoreno Učilište.

Također, za više informacija o programu osposobljavanja, ali i za prijavu, javiti se možete i na brojeve: 052/501-500 ili 098/276-179, te na email adresu: info@diopter.hr.

Anita Blažinović

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti