VUKOVAR Održane radionice za udruge koje rade s osobama s invaliditetom i volonterima

Edukativne radionice održavale su se u sklopu projekta 'Društveni centar IN - mreža podrške za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom grada Vukovara'

Vukovarski leptirići, grupna fotografija - ilustracija.

 

Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem 'Golubica' Vukovar, u suradnji s Volonterskim centrom Vukovar i Centrom za inkluziju i podršku u zajednici Pula, organizirala je besplatne edukacije na temu 'Inkluzivno volontiranje', 'Menadžment volontera' i 'Obuka volontera' u sklopu projekta pod nazivom 'Društveni centar IN - mreža podrške za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom grada Vukovara' uz pridržavanje epidemioloških mjera. Korisnik projekta je udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići, u partnerstvu s udrugom za osobe s intelektualnim oštećenjem 'Golubica' Vukovar, udrugom osoba s invaliditetom 'VUKA' Vukovar i Gradom Vukovarom.

Edukacije su održane u prostoru udruge Vukovarski leptirići, a na istima su prisustvovali predstavnici organizacija civilnog društva i javnih ustanova, i to predstavnici OŠ Nikole Andrića Vukovar, Gradske knjižnice Vukovar, KK Dunavski raj, udruge 'Tko se boji sutra još?', udruge osoba s intelektualnim teškoćama 'Suncokret' Nova Gradiška, volonteri i zaposlenici udruge Vukovarski leptirići, udruge osoba s invaliditetom Vuka, te volonteri i zaposlenici organizatora edukacija iz UZOSIO Golubica Vukovar. Edukacije su bile namijenjene organizacijama koje rade s osobama s invaliditetom i budućim volonterima.

Edukaciju 'Inkluzivno volontiranje' vodio je predstavnik Centra za inkluziju i podršku u zajednici Pula, Ozren Catela, a ista je održana u petak 19. veljače 2021. godine, dok je edukacije 'Menadžment volontera' i 'Obuka volontera' vodio predstavnik Volonterskog centra Vukovar Goran Jelenić, u subotu 20. veljače 2021. godine. Radionice su održane uz poštivanje i pridržavanje epidemioloških mjera.

Edukativne radionice održavale su se u sklopu projekta 'Društveni centar IN - mreža podrške za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom grada Vukovara', kojega od  3. lipnja 2020. do 3. lipnja 2022. godine. provode: udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići kao nositelj projekta, zajedno s partnerima - udrugom za osobe s intelektualnim oštećenjem 'Golubica' Vukovar, udrugom osoba s invaliditetom 'VUKA' Vukovar i s Gradom Vukovarom. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.987.675,54 kuna, od čega 85 posto (1.689.524,21 kuna) sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto (298.151,33 kuna) sufinancira Republika Hrvatska iz sredstava Državnog proračuna.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Anita Blažinović

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti