ŠTO NAKON GRADONAČELNIKA Sindikat i Matica umirovljenika traže nastavak Bandićeve socijalne politike

U trajnom će im sjećanju ostati nesebična pomoć Bandića i njegova pristunost na njihovim skupovima i aktivnostima pa očekuju da će njegov nasljednik ili nasljednica nastaviti provoditi takvu empatičnu politiku u Zagrebu

Lampioni za Milana Bandića

 

Sindikat umirovljenika i Matica umirovljenika Hrvatske izrazili su u ponedjeljak sućut zbog smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, istaknuvši njegovu socijalno osjetljivu politiku za starije građane i siromašne, koju treba nastaviti i nova čelna osoba Zagreba.

- Dvije najveće umirovljeničke udruge izražavaju žalost zbog prerane smrti Milana Bandića, koji je dvadesetak godina posebno zagovarao socijalno osjetljivi model razvoja grada za starije građane, ali i sve one koji su u potrebi - stoji u priopćenju.

Ističu kako nije slučajno da se najranjiviji i najsiromašniji građani opraštaju od Bandića jer smatraju kako je Zagreb za njegova mandata živio socijalnu osjetljivost kao rijetko koji drugi grad u Hrvatskoj.

- Tu činjenicu nitko ne može osporiti, ma kakve imao dvojbe druge naravi. Socijalni model koji je svima s mjesečnim prihodom do 3.200 kuna omogućio besplatni javni gradski prijevoz, mjesečna novčana pomoć umirovljenicima s mirovinama nižima od 1.500 kuna, pučke kuhinje, skloništa te otvorenost za rješavanje žurnih slučajeva su značajke Bandićevog Zagreba - navode Sindikat i Matica umirovljenika.

Naglasili su kako će im u trajnom sjećanju ostati nesebična pomoć Bandića i njegova pristunost na njihovim skupovima i aktivnostima pa očekuju da će njegov nasljednik ili nasljednica nastaviti provoditi takvu empatičnu politiku u Zagrebu.

Autor: Hina

 

Povezane vijesti