GRAD ZAGREB Srijeda 3. ožujka proglašena Danom žalosti u povodu smrti gradonačelnika Milana Bandića

Ustanova URIHO, mjesto koje je gradonačelnik Bandić tako rado posjećivao da bi bio s prijateljima, također će spustiti zastave zbog nemjerljivog gubitka i velike tuge

Bandić se druži s URIHO-vcima na Kajzerici.

 

U povodu iznenadne smrti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, 'koji je svojim dugogodišnjim nesebičnim radom na čelu Grada Zagreba trajno doprinio razvoju Grada i boljitku života svih građana Grada Zagreba', zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević proglasila je srijedu, 3. ožujka 2021., Danom žalosti na području Grada Zagreba.

- Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja i isticanjem crnih zastava na objektima u kojima su smještena gradska upravna tijela, Gradska skupština Grada Zagreba, tijela mjesne samouprave, trgovačka društva i ustanove kojima je Grad Zagreb vlasnik ili osnivač - objavljeno je na službenoj stranici Grada Zagreba.

Ustanova URIHO, mjesto koje je gradonačelnik Bandić tako rado posjećivao da bi bio s prijateljima, također će spustiti zastave zbog nemjerljivog gubitka i velike tuge.

Prizor s komemoracije.Podsjetimo, svečana komemoracija u povodu Bandićeve smrti održana je u utorak u Hrvatskom narodnom kazalištu, gdje se u ime Vlade Republike Hrvatske prisutnima obratila ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

- Milan Bandić živio je svoje političko i javno djelovanje u najdoslovnijem smislu riječi. Svojom neiscrpnom energijom i predanošću snažno je obilježio razvitak grada u svim područjima života. Iza njega su ostali brojni kapitalni projekti, ali i malene humane geste posvećene dobrobiti pojedinca - istaknula je ministrica te dodala kako će ga mnogi sugrađani pamtiti upravo po toj ljudskoj neposrednosti, jednostavnosti i pristupačnosti.

- Napustio nas je jedan od najvećih među nama. Zagrebački gradonačelnik čije će ime zlatnim slovima biti upisano u povijest našeg grada, uz rame s najuglednijim ocima naše metropole - rekla je
dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba.

Naglasila je kako je gradonačelnik Bandić živio za Zagreb, za kojeg je davao cijeloga sebe, svoje zdravlje, svoje vrijeme i svoj život.

- Iza njega ostaju velika djela. Preobrazio je sive vedute Zagreba, kakve pamtimo iz devedesetih, u istinsku europsku metropolu, političko, gospodarsko i turističko središte u ovom dijelu Europe.

Posljednji ispraćaj gradonačelnika Milana Bandića održat će se danas, u srijedu, u 12 sati na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti