MINISTAR ALADROVIĆ Radni sastanak oko osnivanja Javne ustanove osoba s invaliditetom

U okviru djelatnosti koje će Javna ustanova osoba s invaliditetom Vukovarsko-srijemske županije promicati, obuhvaćene su humanitarne aktivnosti, djelatnosti socijalnog poduzetništva i promicanje ostvarivanja prava osoba s invaliditetom

Prizor sa sastanka.

 

Župan Božo Galić primio je prošli tjedan ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića te održao radni sastanak na temu osnivanja Javne ustanove osoba s invaliditetom Vukovarsko-srijemske županije.

Pročelnik Upravnog odjela za pravne i opće poslove Marko Dikonić iznio je na temelju zakonskih propisa proces aktivnosti osnivanja Javne ustanove osoba s invaliditetom Vukovarsko-srijemske županije, što Vukovarsko-srijemska županija na čelu sa županom Božom Galićem podržava u cijelosti.

Prizor sa sastanka.U okviru djelatnosti koje će Javna ustanova osoba s invaliditetom Vukovarsko-srijemske županije promicati, obuhvaćene su humanitarne aktivnosti, djelatnosti socijalnog poduzetništva i promicanje ostvarivanja prava osoba s invaliditetom.

S predstojećom realizacijom ovog projekta korisnici Javne ustanove osoba s invaliditetom Vukovarsko-srijemske županije imat će mogućnost aktivno sudjelovati i izravno pridonijeti podizanju kvalitete života osoba s invaliditetom svih životnih dobi.

Ministar Aladrović podržava osnivanje Javne ustanove osoba s invaliditetom Vukovarsko-srijemske županije te se zalaže za funkcioniranje nove ustanove i daljnjeg pružanja pomoći korisnicima usluga.

Sastanku su nazočili i ministar obrane Mario Banožić, gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić kao i predstavnici udruge osoba s invaliditetom Bubamara iz Vinkovaca, sa zajedničkim ciljem poduzimanja mjera i intenzivnijeg uključivanja osoba s invaliditetom u društvo.

Izvor: Vukovarsko-srijemska županija

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti