ZAKLADA NEMA PREDAJE Veliko srce za udrugu djece s teškćama u razvoju Vukovarski leptirići

Ovaj logopedski set koristi oko 50 djece koja su bila na listi čekanja za logopeda. To nam zbilja puno znači i zahvaljujemo još jednom na donaciji, rekla je predsjednica udruge Vukovarski leptirići Viktorija Matin

Zaklada Nema predaje, Vukovarski leptirići

 

Udruga Vukovarski leptirići nastala je 2011. godine, a osnovana je od strane pet roditelja i obitelji koje su svojoj djeci željeli osigurati potrebne terapije. U to vrijeme u istočnom dijelu Hrvatske nisu postojale takve terapije za djecu s teškoćama u razvoju, a pred udrugom je bio zahtjevan put.

Danas udruga ima obnovljen objekt, kabinete za rad s djecom, senzornu sobu i ostale sobe za brojne programe. Udruga ima 36 zaposlenih djelatnika, a sudjeluje i u borbi za prava djece s teškoćama u razvoju. U programima udruge sudjeluje oko 180 djece.

Zaklada Nema predaje izabrala je udrugu Vukovarski leptirići kao jednu od udruga za dodjelu donacija na prvom natječaju zaklade održanom u prosincu 2020. godine.

Zaklada je tom prigodom udruzi iz Vukovara dodijelila iznos od 20.000 kuna za kupovinu dodatnog logopedskog seta kako bi se terapija omogućila za što veći broj djece koja su na listi čekanja i ne mogu redovito sudjelovati u terapijama.

Udruga u kabinetu sada ima dva takva digitalna logopedska seta koji je neophodan za terapiju Zaklada Nema predaedjece s poremećajima izgovora. Takva terapija, između ostaloga, kod djece poboljšava pamćenje, govor, socijalnu komunikaciju i druge važne vještine.

- Ovaj logopedski set koristi oko 50 djece koja su bila na listi čekanja za logopeda. To nam zbilja puno znači i zahvaljujemo još jednom na donaciji - rekla je predsjednica udruge Viktorija Matin.

Podsjetimo, Zaklada Nema predaje u prosincu je održala natječaj koji je za cilj imao osigurati financijsku pomoć udrugama kojima je potrebna potpora, a čiji se programi, aktivnosti i zamolbe odnose na konkretna područja u kojima zaklada pomaže.

Svi zainteresirani koji žele pomoći donacijama udruzi Vukovarski leptirići mogu se informirati na stranici vukovarski leptirici.hr.

 

Izvor: Zaklada Nema predaje

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti